Mehmet Şimşek, 'Obezite vergisinde ön çalışma yapıyoruz'

Mehmet Şimşek, 'Obezite vergisinde ön çalışma yapıyoruz'

GÜNDEM Haberleri

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, obezite vergisi konusunda çalışmalar yapıldığını belirtti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, obezite vergisi konusunda fikir jimnastiği yaptıklarını belirterek, "Dünya uygulamalarına bakacağız. Ön çalışma yapıyoruz. Ama henüz somut bir şey yapmadık" dedi. nbsp;AK Parti'nin Kızılcahamam kampında gazetecilerin sorularını cevaplayan Şimşek, bazı Kuzey Avrupa ülkelerinde benzer trendlerin yaşandığını iletti. "Önemli olan muhteva ve girdiler" diyen Şimşek, bu konulara bakabileceklerini söyledi. Maliye Bakanı, "Obeziteye yol açan bazı hammadde ve girdiler var. Belki onlar üzerinden gidilebilir. Fikir jimnastiği yapıyoruz. Yarın, öbür gün pat diye yeni vergi gelmeyecek. Çevreyi ve insan sağlığını koruma konusunda tabii ki vergiler devreye girebilir" diye konuştu. Bakan Şimşek, enerji verimliliğini artıracak teşvik ve vergilerin de gündeme gelebileceğini tekrarladı. nbsp;
Avrupa, birçok sağlık probleminin ana nedeni arasında gösterilen doymuş ve trans yağ ile şekerli gıdalara savaş açmış durumda. Fransa, İsveç, İrlanda ve Macaristan'da yasalar hazırlandı. AB ülkeleri, ek vergi uygulamaları için düğmeye bastı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...