Başbakan Erdoğan, 'İstiklal Marşı'nda bile dua var'

Başbakan Erdoğan, 'İstiklal Marşı'nda bile dua var'

GÜNDEM Haberleri

Marmaray'ın dualarla hizmete girişini yadırgayanlara Başbakan, ilk Meclis'in açılışı ve İstiklal Marşı örneğiyle cevap verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Asrın Projesi' Marmaray'ın, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in okuduğu duanın ardından açılmasını eleştirenlere tepki gösterdi. Kızılcahamam'da düzenlenen "AK Parti 21. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, "Biz, İstanbul'da Marmaray coşkusunu yaşarken, muhalefetin genel müdürü Ankara Tandoğan'da son derece seviyesiz, son derece edepsiz biçimde bu ülkenin Başbakanı'na hakaret ediyordu. Onlar hep birlikte 10'uncu Yıl Marşı'nı söylerken, biz 90'ıncı yıla Marmaray'ı hediye ediyor, 100'üncü yılın hedeflerinden bahsediyorduk... Bu ülkenin ilk Meclisi Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının iştirak ettiği dualarla açılmışken, Marmaray'ın dualarla açılması sizi neden rahatsız ediyor?" dedi. Erdoğan, İstiklal Marşı'ndaki "Ruhumun, senden ilahi, şudur ancak emeli: / Değmesin ma'bedimin göğsüne na-mahrem eli, / Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli, / Ebedi, yurdumun üstünde benim inlemeli" dizelerinin de bir dua olduğunu hatırlatarak, "Acaba bunlar bu dörtlüğün, İstiklal Marşı'nın içinde olduğunu biliyor mu? İnanın bunlar bunu da bilmiyor. Bunlar, İstiklal Marşımızın sadece 2 dörtlükten ibaret nbsp;olduğunu biliyordur" diye konuştu.Meclis'te başörtüsü özgürlüğünü değerlendiren Erdoğan, "Başörtülü kızların üniversiteye girebilmesi değil, üniversite kapısından çevrilmesi anormaldir. Başörtülü bayanların TBMM'ye girmesi değil, bugüne kadar girememiş olması garabettir. Ne oldu? Bir şey oldu mu? İşte bakın normalleşti. Şimdi sevgi taçlandı, dayanışma taçlandı" ifadesini kullandı.
Konuşmasında çözüm sürecine de değinen Erdoğan, "Kızılcahamam'ın merkezinde bir şehit ağacı olduğunu, Türkiye her şehit verdiğinde o ağaca şehit olan askerin künyesinin çakıldığını anlatarak şunları söyledi. "Son bir yılda o şehit ağacına, terör nedeniyle şehit olmuş bir tek askerimizin bile künyesi çakılmadı. Birilerinin o ağaca yeni künyeler çakabilmek için sabırsızlandığını biliyorum, birilerinin o ağaca yeni künyeler çaktırabilmek için de sabırsızlandığını biliyorum ama biz o ağacın yeni acılara şahit olmaması için çaba sarf ediyoruz."
ASGARİ ÜCRET MÜJDESİ
Kampın basına kapalı bölümünde ise asgari ücret mesajı vardı. Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, nbsp;yeni anayasaya asgari ücretliden vergi alınmaması hususunun konulacağını bildirdi. Başbakan'ın da bu müjdeli haber için "İyi yapmışsınız" dediği öğrenildi.
Bu arada Bakan ve milletvekilleri, kampta, halı saha futbol maçıyla tenis oynamayı da ihmal etmedi.
Oğuzhan ŞAHİN - Raşit Aydoğan



nbsp;Başbakan Erdoğan, 'İstiklal Marşı'nda bile dua var'

İKRAM EDİLEN TURŞUDAN YEDİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam Kampı'nda müzakerelere geçilmeden önce Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen doğalgaz dağıtım törenine katıldı. Erdoğan törenin ardından kendisini evlerine davet eden bir aileyi ziyaret ederek, ikram edilen turşudan yedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...