Kılıçdaroğlu ve Sarıgül'ün 'İstanbul kahvaltısı'

Kılıçdaroğlu ve Sarıgül'ün 'İstanbul kahvaltısı'

GÜNDEM Haberleri

Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, 'Parti üyeliğimin iadesini saygılarımla arz ederim' yazılı dönüş dilekçesini verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday göstermeye hazırlandığı Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Ankara'da kahvaltıda bir araya geldi. Görüşmede, Kılıçdaroğlu ülkenin kaderini değiştirmek için CHP'nin iktidar olması gerektiğini belirterek, "Bunda hepimizin ortak sorumluluğu var. Sizin CHP'ye katılmak istemeniz bu anlamda önemli ve anlamlı" dedi. Sarıgül de "Çok duygulandım Genel Başkanım. Ben CHP ocağında yetiştim, bu partinin talebesiyim. Ben de partimi iktidar yapmak isterim, başarılı olmak isterim. Bunun için de elimden geleni yapmaya hazırım" diye konuştu. Görüşmede doğrudan "adaylık" konusu gündeme gelmezken, Kılıçdaroğlu, "hoşgeldiniz" diyerek Sarıgül'ü kutladı. Ardından İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı Genel Merkez'e giderek, MYK toplantısı öncesi Sarıgül'ün dönüş dilekçesini Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin'e sundu. Dilekçede "CHP gibi bir ulu çınarda gençlik kollarında siyasete başladım. 40 yıldır bu çizgide yürüyüşümü sürdürüyorum. Türkiye'nin özlediği büyük demokratik buluşma için hakkımdaki ihraç kararının kaldırılarak parti üyeliğimin iadesini saygılarımla arz ederim" ifadesini kullanan Sarıgül, toplantı sonrası "Sohbetimiz yüzde 100 yurttaşlarımızı kucaklama sohbetiydi" dedi. Sarıgül'ün başvurusu dünkü MYK'da ele alındı. Dilekçe, bugün toplanacak Parti Meclisi'ne iletildi. Sarıgül'e parti rozetinin 9 Kasım'da CHP Genel Merkezi'nde düzenlenecek törenle Kılıçdaroğlu tarafından takılması bekleniyor.
Bu arada CHP, Sivas'ta Gülümser Heper, Bolu'da Mehtap Özcan Mısırlıoğlu, merkez ilçe İzmit'te Sefa Sirmen ve Bodrum'da Mehmet Kocadon'u belediye başkan adayı gösterecek. CHP, anayasa için uzlaşılan 60 maddeyle ilgili görüşünü de perşembe günü AK Parti'ye iletecek. nbsp;Şükran Kaban ANKARA




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...