Esad güçlerinin saldırılarında 55 kişi öldü

/ Kaynak: AA
Esad güçlerinin saldırılarında 55 kişi öldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Esad'e bağlı ordu birliklerinin ülke genelinde muhaliflere yönelik düzenlediği saldırılarda 2'si çocuk, 6'sı kadın, 55 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Devlet Başkanı Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin ülke genelinde muhaliflere kara ve havadan ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 2'si çocuk, 6'sı kadın, 55 kişinin öldüğünü belirtti. Merkezi Londra'da bulunan SNHR'nin açıklamasında, rejim güçlerinin, yönetim karşıtlarının yoğunlukta olduğu bölgelere hava ve karadan düzenlediği saldırılar sonucu başkent Şam'ın banliyölerinde 21, Dera'da 10, Halep'te 8, Humus'ta 7, İdlib ve Deyru'z Zor'da 4'er ve Hama'da 1 olmak üzere 55 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada da başkent Şam'ın Kalamun bölgesindeki 155. Tugaydan ülkenin kuzeyine doğru bir Scud füzesinin fırlatıldığı ileri sürüldü. Açıklamada, rejim güçlerinin kentte muhaliflerin yoğun olarak bulunduğu Mudamiye, Duma, Dareya, Aseli, Cobar, Kabun, Berze ve Yermuk bölgesine roket ve havan topuyla saldırdığı ifade edildi. Ülkenin kuzeyindeki Halep'te kentin tarihi çarşılarının bulunduğu bölgede Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile rejim birlikleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı vurgulanan açıklamada, silahlı muhaliflerin kentte Esed güçlerine zayiat verdiği iletildi. Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin çeşitli kentlerde düzenlediği operasyonlarda aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini, araçlarını imha ettiğini ve silahlarına el konulduğunu duyurdu.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...