SGK'dan 4/B'liler için yeni uygulama-TIKLA

/ Kaynak: AA
SGK'dan 4/B'liler için yeni uygulama-TIKLA

GÜNDEM Haberleri  / AA

E-hizmetler kapsamında SGK tarafından hazırlanan 4/1-(b)'liler için aylık ve emeklilik hesaplama programları kullanıma açıldı.

Buna göre, aylık hesaplama programına e-Devlet portalından, kurum intra sayfasından ve kurum web sitesinden erişim sağlanacak. Emeklilik hesaplama programına ise e-Devlet portalından, kurum web sitesinden ve Güvence projesi anasayfasından ulaşılacak. Ayrıca, emeklilik hesaplama programı, kurum web sitesine ve e-Devlet portalına ayrı bir program olarak yerleştirilmeyecek, "4/1-(b) aylık hesaplama programı" içinde hesaplanan aylık bilgisine ek olarak sigortalının emekliliğe hak kazanma şartları ise ayrı bir sekmede görüntülenecek. nbsp;Programlar şu anda yalnızca yaşlılık aylığı bağlanmamış sigortalılar tarafından kullanılacak. Daha önce yaşlılık aylığı bağlanmış olan sigortalıların aylıkları ve emekliliğe hak kazanma şartları ise yeniden hesaplanmayacak. Sistemde, 5 bin 400 günden daha az prim ödeme gün sayısı bulunan sigortalıların aylık hesaplama işlemleri ise gerçekleştirilmeyecek. Hizmetlere, kurum web sitesindeki "http://uyg.sgk.gov.tr/WS_EMEKTAR_AYLIKGELIRHESAPLAMA4B/" ve "E-devlet https://www.turkıye.gov.tr/4b-emekli-aylik-hesaplama" linklerinden ulaşılacak.


EMEKLİLİK AYLIK GELİR HESAPLAMA-TIKLA


E-DEVLET-TIKLA

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...