'Çip'li kimlik kartları ile ehliyet eve gelecek

'Çip'li kimlik kartları ile ehliyet eve gelecek

Ekonomi Haberleri

Çok gelişmiş güvenlik ögelerini ihtiva eden çipli nüfus cüzdanlarının teslimine ocak ayından itibaren başlanacak, 3 yıl içerisinde de tamamlanacak.

Çipli kimlik kartlarının dağıtımına yılbaşından itibaren başlanıyor. Yeni sürücü belgeleri de Gölbaşı'ndaki Emniyet Genel Müdürlüğünde basılarak, kişilerin adreslerine gönderilecek. Kimlik kartlarının nbsp;2016 yılı sonuna kadar sahiplerine teslim edilmesi beklenirken, ehliyetler için 15 lira bedel alınacak. İçişleri Bakanı Muammer Güler, nbsp;çipli nüfus cüzdanının, uluslararası standartlara uygun ve çok gelişmiş güvenlik ögelerini içeren kimlik kartları olduğunu söyledi. Türkiye'deki bütün nüfus kimlik kartlarını 3 yılda değiştirmeyi planladıklarını anlatan Güler, "Üçte biri 2014, üçte biri 2015 ve 2016 olmak üzere her yıl 25-30 milyon aralığında, yeni ürettiğimiz nüfus cüzdanlarını dağıtacağız" dedi. nbsp;Sürücü belgelerinin de şekil, içerik ve güvenlik unsurları açısından AB kriterlerine uygun hale getirildiğini dile getiren Bakan Güler, "Sürücü belgelerinin tek merkezden basımı için Gölbaşı'ndaki Emniyet Genel Müdürlüğü tesislerinde bir baskı merkezi kuruldu. Bastırılan hüviyetler, aynı zamanda barkod niteliği de taşıyacak, bunlarda çip yok, barkod var. Bunlar kimliklendirilerek şahısların adreslerine gönderilecek" diye konuştu. nbsp;Diğer taraftan pasaportla ilgili tesislerin hazırlandığını ifade eden Bakan Güler, "İdari bir düzenlemeyle pasaport işini de 2014'te Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğüne vereceğiz" dedi. Emniyet Genel Müdürlüğünün yükünü bu şekilde azaltmayı amaçladıklarını belirten Güler, sözlerini şöyle sürdürdü: "Trafikle ilgili bazı belgeleri de azaltıyoruz. Trafik tescil belgesi, araç muayene belgesi gibi, 2'li işlemleri tek belgeye indirme durumu var. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü yabancılarla ilgili bütün işlemleri artık Emniyet'ten alıyor. Emniyet'te yürütülen sendikalarla, siyasi partilerle ilgili iş ve işlemleri de Emniyet'in üzerinden alarak valiliklere aktarıyoruz. RTÜK'le ilgili birtakım yayınların izlenmesiyle ilgili faaliyetler var, onları da bırakıyoruz." ANKARA AA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...