Galatasaray karşısında cesur bir Fener olacak

Galatasaray karşısında cesur bir Fener olacak

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Fenerbahçe, Bursa'yı da aynı akıbete uğrattı. Sarı Kanarya 2-2 girilen 90+4. dakikada Timsah'ı Egemen Korkmaz'ın golüyle aştı.

Fenebahçe, son haftaların en formda takımlarından nbsp;Bursaspor'a konuk oldu. Daha detaylı bir anlatımla; sezona kötü başlayan ancak son 4 haftada gol yemeden 10 puan toplayan yeşil-beyazlılar, ligin en skorer ekibi olan liderini ağırladı. F.Bahçeli futbolcuların aklı kongrede miydi, yoksa önümüzdeki hafta oynayacakları G.Saray derbisinde mi bilinmez ama maça kötü başladılar. Belki de şampiyon olduğu 2009-10 sezonunda Kadıköy'de yaşadığı 3-2'lik zaferden sonra 3 yıldır F.Bahçe'yi yenemeyen Bursa çok iyi başladı maça. Kadrolara bakıldığında her iki takımın da ideale yakın kurgusu göz önüne alınırsa Bursa'nın iyi olmasından ziyade F.Bahçe'nin çok kötü olduğunu söylemek daha gerçekçi olur sanırım. Bursaspor, 12'de Murat'la kaleyi yoklarken, 20'de Ferhat'la golü buldu: 1-0. Belluschi'nin 36'daki şutunda Volkan'ın mükemmel kurtarışı farkın açıklamasını önlerken, F.Bahçe'nin kaleyi bulan tek şutu 45. dakikada geldi. Emenike ve Kuyt'ın içler acısı performansı, Caner'in tutuk hali, Sow'un top almak için savunmanın en gerisine kadar gelmesi derken ilk yarıyı sadece 1-0 geride kapatmak F.Bahçe için gayet iyi bir sonuç oldu. nbsp;Ancak ikinci yarıda bambaşka bir F.Bahçe çıktı sahaya. Ne zaman ki Ersun Yanal oyuna müdahale etti, tabela da değişti. 62'de sahaya ayak basan Webo, 63'te Caner'in kullandığı kornerde kafayı vurdu: 1-1. Hakem Hüseyin Göçek, Taiwo'nun Webo'ya yaptığı faulde penaltıyı es geçse de, 83'teki Caner'in kornerine bu sefer Emenike kafayı koydu: 2-1. 90'da Batalla, F.Bahçe savunmasının hatalar serisini golle cezalandırdı: 2-2. Yine de maç bitmemişti. 90+4'de Caner'in kullandığı frikikte savunmadan seken topu, Bursaspor'un eski kaptanı Egemen ağlara yolladı: 3-2. F.Bahçe 3 puanı 3 golle alarak liderliğini korurken, sahada 3 farklı golcü vardı ama tüm gollerin ortak noktası Caner oldu.

ERSUN YANAL DERBİ FİTİLİNİ ATEŞLEDİ
Galatasaray karşısında cesur bir F.Bahçe olacak
Bursa maçı sonrası konuşan F.Bahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal hem karşılaşmayı değerlendirdi hem de derbi heyecanını başlattı. "Her yerde evimizde gibiyiz. Oyuncularım maçı kopartmak için her şeyi yapıyor. Bunun için önümüzdeki dönemden umutluyum. Benim için sürpriz olmuyor, dakika ne olursa olsun sonuç almak için çalışan takıma sahibim" diyen Yanal önümüzdeki hafta sonu oynanacak G.Saray derbisi için de, "Her maç bizim için aynı, her maçı kazanmak için oynuyoruz. Dünyanın önemli derbilerinden bir tanesi. Oyununa odaklanan cesur futbol oynayan bir Fenerbahçe olacak. İnşallah güzel futbolla izleyenlerin içini ısıtırız" sözlerini kullandı.

PUAN FARKI 9'A ÇIKACAK
Maç sonrası F.Bahçeli futbolcular mutlu ve iddialıydı. Webo: Çok zor bir statta, önemli bir galibiyet aldık. Derbi elbette çok önemli. Maçın öneminin farkındayız, 3 puanı alacağız. Kuyt: Başkana doğum günü hediyemiz olsun. İkinci yarıda savaşçı ruhumuz inanılmazdı. G.Saray'ın 6 puan önündeyiz, bunu 9 puana çıkarmak istiyoruz. Volkan: 2. golde hatalıydım. İstediğimiz hedefe yürüyoruz. Derbiyi kazanmak istiyoruz. nbsp;

Daum'dan özeleştiri
Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, F.Bahçe'den ayrıldıktan sonra ilk defa eski takımına rakip oldu. Maç sonu üzüntülü olan Alman çalıştırıcı, "İlk devrede pozisyon vermedik ve haklı olarak öne geçtik. İkinci devre duran toplarda hatalar yaptık" açıklaması yaptı. nbsp;

Emenike bir açıldı ki
F.Bahçe'ye geldikten sonra ligin ilk 7 haftasında bir türlü gol atamayan Emenike bir açıldı pir açıldı. K.Erciyes önünde uzatmanın sonunda Fener'e galibiyeti getiren Emenike sonraki hafta G.Antep'e iki gol atmıştı. Dün de boş durmayan Nijeryalı yıldız son üç maçta 4 gole imza attı.

Alper Potuk cezalı nbsp;
Fenerbahçe zorlu Bursaspor deplasmanından 3 puanla ayrıldı ama Alper Potuk'u kaybetti. Sarı-lacivertli oyuncu, gördüğü sarı kart sonrasında cezalı duruma düştü. Alper, gelecek hafta pazar günü yapılacak Galatasaray derbisinde forma giyemeyecek.

Sow'a çifte talip
F.Bahçe'nin golcü oyuncusu Sow'a, Rusya'dan talip var. CSKA Moskova'nın sarı-lacivertli futbolcuyu renklerine katmak için ara transferde F.Bahçe'nin kapısını çalacağı iddia edildi. Rus basını, Dinamo Moskova'nın da Sow'un peşinde olduğunu yazdı.

nbsp;Galatasaray karşısında cesur bir Fener olacak

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...