Acil servis ücretli olamaz

Acil servis ücretli olamaz

SAĞLIK Haberleri

Sosyal güvencesi olmadığı için başkasının yeşil kartıyla acile gidenleri suçsuz bulan Yargıtay, 'Devlet, insan hayatını korumakla yükümlüdür' dedi.

Erzurum'da oğlu elektrik akımına kapılan bir baba, sosyal güvencesi bulunmadığı ve maddi durumu yetersiz olduğu için arkadaşının yeşil kartıyla çocuğunu devlet hastanesi acil servisine götürdü. Başkasının kartını kullandığı anlaşılan baba hakkında dolandırıcılık suçundan dava açıldı. Yargıtayın daha önce bu suçtan ceza verilenlere ilişkin bozma kararlarının ardından yerel mahkemeler bu tür davalarda beraat vermeye başladı. Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi de söz konusu baba hakkında da beraat kararı verdi. Bu kararın temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay 15. Ceza Dairesine geldi. Daire, yerel mahkemenin kararını onadı, gerekçeli kararda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi hükümlerine atıf yapıldı. Yüksek Mahkemenin kararında, devlete hayatı korumak görevi verildiği ve bu görevin sağlık konusunda tedbir almayı gerektirdiği hükmü verildi. Kararda ayrıca, "Acil sağlık hizmeti alan ve maddi durumu iyi olmayanlardan ücret istenemez. Gerekli para, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından talep edilecektir" açıklaması yapıldı. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...