Tiger Woods'a Türk rakip

/ Kaynak: AA
Tiger Woods'a Türk rakip

SPOR Haberleri  / AA

Arkadaşının tavsiyesi ile golfe başlayan Hamza Sayın, dünyaca ünlü golfçü Tiger Woods'un da katılacağı Turkish Airlines Open 2013'te mücadele edecek

Mahalleden bir arkadaşının tavsiyesi ile başladığı golf sporunda onlarca şampiyonluk elde eden Hamza Sayın, dünyaca ünlü golfçü Tiger Woods'un da katılacağı Turkish Airlines Open 2013'te mücadele edecek. İstanbul Silivri'de, mütevazi bir işçi bir ailesinin oğlu olarak dünyaya gelen 27 yaşındaki Hamza Sayın'ın hayatı ortaokul ikinci sınıf öğrencisiyken Türk Golf Federasyonunun milli takıma altyapı oluşturmak için Klassis Golf Klüp'te seçmeler yapmasıyla değişti. Kulübün çevresindeki okullardan öğrencilerin girebildiği seçmelere mahalle arkadaşının tavsiyesi ile giden Sayın, daha önce hakkında hiçbir fikri olmadığı golf sahasına girdi. Golf sahasının ağaçlık alanda olmasından etkilenen Sayın, seçmelerde golf sopası ve topuyla tanıştı. Antrenörlerin yönlendirmesiyle yaptığı ilk vuruşta herkesi etkilemeyi başaran Sayın, seçmeleri kazanan 12 öğrenci arasında yer alarak golfe ilk adımını attı. nbsp;Aynı anda futbol da oynayan Sayın, antrenörlerin "Golfte bir yıldız olabilirsin" şeklindeki söylemleri ve sürekli ağaçlık alanlarda oynanmasından etkilenerek golf sporunda devam etmeye karar verdi. Türkiye'de az tanınan golf sporunda yurt içi ve dışında onlarca şampiyonluk kazanan Sayın, en büyük hedeflerinden, dünyaca ünlü golf sporcularının mücadele verdiği European Tour'da mücadele eden ilk profesyonel Türk olmaya hak kazandı. Antalya'da düzenlenecek ve golfün efsane ismi Tiger Woods'un da katılacağı Turkish Airlines Open 2013'te profesyonellerle mücadele edecek Sayın, turnuvada dereceye girebilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...