Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bu fotoğraf şipşak değil 1 saatte çekildi

Bu fotoğraf şipşak değil 1 saatte çekildi

YAŞAM Haberleri

Van'a 80 km uzaklıktaki Muradiye Şelalesi'nden bir gece fotoğrafı. 5D Mark 3 fotoğraf makinesiyle çekilen bu fotoğrafın kayıt süresi 1 saat.

Van'a 80 km uzaklıktaki Muradiye Şelalesi'nden bir gece fotoğrafı. 5D Mark 3 fotoğraf makinesiyle çekilen bu fotoğrafın kayıt süresi 1 saat. Fotoğraf makinesi kullananlar bilirler. Çekilecek konu ve ortama göre, enstantene, diyafram, gece çekimi ve portre gibi farklı ayarlar mevcuttur. Ama hiçbir fotoğraf makinesinde otomatik uzun pozlama ayarı bulunmamaktadır. Çıplak gözle görmenin mümkün olamayacağı bu fotoğraf için, fotoğrafçı Ali İhsan Öztürk rüzgârsız ve bulutsuz bir günü bekledi. Eğer dolunay olsaydı bu kadar uzun bir pozlama yapılamaz, dolayısıyla da dünyanın dönüşüne bağlı olarak yıldızların kayma hareketini bu kadar net göremezdik. Fotoğrafçı bu fotoğraf için akşam saat 19.00'da çekime başladı. Bu kareyi ancak gece saat 02.30'dan 03.30'a kadar pozlayarak çekebildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...