Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Erdoğan'dan 9 şehre müjde

Başbakan Erdoğan'dan 9 şehre müjde

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 9 ili de 2015 sonuna kadar doğalgaza kavuşturacaklarının müjdesini verdi.

Kızılcahamam'ın gaz dağıtım törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "9 ilimizi de 2015 sonuna kadar doğalgaza kavuşturacağız" müjdesini verdi. Sabah'ın haberine göre Erdoğan, "Artık sadece şehir merkezleri değil tüm yerleşim birimlerimiz doğalgazın konforundan yararlanıyor. Doğalgazla issiz, kokusuz, kirsiz yeni bir hayatı hep birlikte yaşayacağız" diye konuştu.

İKİNCİ ŞEBEKE
2002'de elektrikte kurulu gücün 31 bin 843 megavat olduğunu hatırlatan Erdoğan, bugün rakamın 62 bin megavata çıktığını söyledi. Enerji santral sayısının da 300'den 890'a yükseldiğini belirten Başbakan Erdoğan, "Bugün dünyanın çevresini 25 kere dolaşmaya eşik 1 milyon kilometrekarelik elektrik iletim hattıyla Avrupa'nın ikinci, dünyanın beşinci büyük şebekesine sahibiz. Enerjiye 100 milyar TL yatırım yaptık. Türkiye'nin hiçbir yerinde artık enerji sıkıntısı yok" diye konuştu. Marmaray'ın açılışına da değinen Başbakan, "Bu yetmez. Denizaltında araçların geçeceği bir tüp geçit yapacağız" dedi.


MARSHALL YARDIMI
Kendilerinden önceki iktidarları eleştiren Başbakan, "Birilerinin vereceği Marshall yardımlarıyla değil, kendi kaynaklarımızla araçlarımızı yapacağız dedik. Bugün savaş gemisi, tank ve insansız hava araçları yapıyoruz. Fakire fukaraya el uzatan bir ülke olduk. Daha önce biz dileniyorduk. Şimdi veren el olduk" değerlendirmesinde bulundu. Başbakan Erdoğan, Kızılcahamam'ın jeotermal ve kongre turizminden alacağı payı artırmak için desteklerini sürdüreceklerini söyledi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...