Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Golbol Avrupa Şampiyonası Konya'da başladı

/ Kaynak: AA
Golbol Avrupa Şampiyonası Konya'da başladı

SPOR Haberleri  / AA

Görme Engelliler Spor Federasyonları Birliği ve Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Golbol Avrupa Şampiyonası açılış seramonisiyle başladı.

Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, Rixos Otel'de düzenlenen açılışta, Golbol Avrupa Şampiyonası'nın ilk defa 1. lig düzeyinde, 14 ülkeden bayan ve erkek kategorilerinde 20 takımın katılımıyla Konya'da düzenlendiğini söyledi. Engelli sporlarında Türkiye'nin büyük mesafe aldığını ifade eden Çetin, "Bu gelişmenin en önemli göstergelerinden biri de bu şampiyonanın Türkiye'de düzenlenmesi... Ümit ediyorum ki hoşgörü diyarı Konya'da ağırladığımız engelli sporcuları, güzel müsabakaların ardından ülkelerine uğurlarız. Şampiyonaya katılan ülke sporcularına ve IBSA Başkanı Jannie Hammershoi'ye teşekkür ediyor, tüm ülkelere başarılar diliyorum" diye konuştu. İBSA Başkanı Hammershoi ise şampiyonanın, göreve seçildiğinden bu yana katıldığı ilk resmi müsabaka olduğunu belirtti. Görme engellilerin, spor faaliyetlerinin içinde olmasını çok önemsediğini vurgulayan Hammershoi, Golbol'ün dünya çapında önemli işler çıkardığını belirterek, Golbol Komitesi'nin teşekkürü hak ettiğini dile getirdi. Dünyanın belli kesimlerinde bazı görme engelli sporlarının nasıl ve ne zaman bağımsız hale getirilebileceğiyle ilgili çalışmalara başladıklarını anlatan Hammershoi, "IBSA'nın dünya çapında bütün sporcuların ve engelli sporlarının arkasında olduğunun garantisini vermek için elimden gelen her şeyi yapacağım. Golbol'ün bütün paydaşlarına teşekkür ediyorum. İyi bir şampiyona olması için elinizden gelen her şeyi yapacağınızı biliyorum. Bütün sporculara başarılar" dedi. Konuşmaların ardından Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, Konya Valisi Muammer Erol ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek'e plaket takdim etti. Açılış program, mehter takımının gösterisiyle sona erdi. Şampiyona, yarın başlayacak müsabakalarla devam edecek.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...