Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TÜYAP Kitap Fuarı sürüyor

/ Kaynak: AA
TÜYAP Kitap Fuarı sürüyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

TÜYAP tarafından, düzenlenen 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı kapsamında, Çinli yazar Lian Shu'nun ''China Red Dream'' kitabı tanıtıldı.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki tanıtım toplantısı, bu yıl fuarınonur konuğu olan Çin'in etkinlik alanında düzenlendi.Toplantının ardından AA muhabirine açıklama yapan Shu, şunlarıkaydetti:''Kitapta Türk-Çin siyasi ilişkilerine dair bir şey yok. Ama gerekAvrupa, gerek Çin siyaseti üzerinden yazılmış şeyler var. Kitapta, özellikleAvrupa-Çin ilişkilerine değinildi. Bir de kitapta, dünya barışı ve huzuruüzerine, gerek Çin halkını, gerek dünya halkını bilgilendirmek adına gereklibilgiler var.''Etkinliğe katılan Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari BilimlerFakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet SeyfettinErol da Türkiye-Çin ilişkilerinde son dönem öne çıkan hususun siyasi, iktisadiboyutun yanı sıra güvenlik bazlı ilişkiler olduğunu belirterek, ''Fakat bugünekadar Çin ve Türkiye arasındaki kültür bazlı ilişkilerde çok ön plana çıkan birhusus yok. 'Yeni İpek Yolu'yla sürece baktığımızda, aslında 'İpek Yolu'projesinin sadece iktisadi, ticari bir proje olmadığını, aynı zamanda sayınBaşbakanın ifade ettiği üzere bir medeniyet projesi olduğunu biliyoruz" diyekonuştu.Türkiye-Çin ilişkilerinin gelecekte daha güçlü temellere oturabilmesiiçin kültürel bir iş birliğine ve bu bağlamda çalışmalara ihtiyaç olduğunadikkati çeken Erol, "Bugüne kadar, bu husus ihmal edilmiş vaziyetteydi. Türkiye,Çin'i batı üzerinden, çok büyük bir olasılıkla, Çin de Türkiye'yi yine batıüzerinden okumaya çalışıyordu. Bu tür etkinlikler, kitap fuarları çerçevesindebaktığımızda birbirimizi anlamaya yönelik oldukça önemli bir adımın atıldığını vebu kültürel temelde de güçlü bir geleceğin inşasına yönelik olarak her ikiülkenin burada ortak bir noktada buluştuğunu görüyoruz'' ifadelerini kullandı.Tanıtım toplantısı, toplu fotoğraf çektirilmesinin ardından sona erdi.Çin'den 100'ün üzerinde yayınevinin katıldığı fuar süresince,yazarların katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek.Çin edebiyatının önemli isimleri, fuarın konuğu olacak. Çin yayınsektörünün önde gelen temsilcileri, Türkiye'den yayıncılarla bir araya gelereksektörel buluşmalar gerçekleştirecek.Çin Halk Cumhuriyeti'nin programında; söyleşiler, paneller, kaligrafiatölye çalışmaları, profesyonel buluşmalar ve sergiler de yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...