Kosova'da seçimler durdu

/ Kaynak: İHA
Kosova'da seçimler durdu

DÜNYA Haberleri  / İHA

Kosova'nın tamamında düzenlenmesiyle tarihi öneme sahip olan seçimler, ülkenin kuzeyinde yapılan saldırılar nedeniyle durduruldu.

Kosova'da bağımsızlığın ilan edildiği 2008 yılından bu yana 2'inci kez düzenlenen belediye seçimleri sona erdi. Bu sabah yerel saatle 07.00'de açılan sandıklar, akşam saat 19.00 itibariyle kapandı. Seçim sürecinin olaylı geçmesine sebep olan bir grup maskeli saldırgan ise, Mitroviça'nın kuzeyindeki Sveti Sava İlköğretim Okulu ile Teknik Meslek Lisesi'nde seçim sandıklarını yakarak göz yaşartıcı gaz kullandı. Kuzeydeki Sırpların seçim için sandık başına gitmesiyle "Otpor (Direniş) Hareketi" üyeleri okullara saldırı düzenledi. Kosova polisi saldırganlara göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti. Güvenlik nedeniyle Sveti Sava İlköğretim Okulu'nda oy kullanma işlemi durduruldu. Kosova Barış Gücü KFOR ve AB'nin Kosova'daki Hukuk Misyonu EULEX polislerinin olay yerine gelmesine rağmen saldırganların yakalanamadığı bildirildi. nbsp;Mitroviça'nın kuzeyindeki Sveti Sava İlkokulu ve Teknik Meslek Lisesi'nde düzenlenen saldırıların ardından kuzeydeki Sırp belediyeleri Zubin Potok ve Leposaviç'teki okullara da saldırıların düzenlendiği öğrenildi. Zubin Potok ve Leposaviç'te de seçim süreci durduruldu. Zubin Potok ve Leposaviç'te uluslararası gözlemciler, oy sandıkları ve seçim malzemelerini bırakarak oy kullanma merkezlerinden uzaklaştı. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gözlemcilerinin Mitroviça'nın kuzeyinden güney bölümüne geçtikleri, ancak bir grup gözlemcinin Kral Petar Caddesi'nde mahsur kaldığı bildirildi. Bu arada Sırbistan'ın Kosova'dan sorumlu Bakanı Aleksandar Vuçiç uluslararası gözlemcilerden olaylara Sırbistan'ın müdahale etmesini talep etti ancak talep kabul edilmedi. Olayların patlak vermesi üzerine Avrupa Birliği ve diğer uluslararası kuruluşların 40 gözlemcisi oy kullanma merkezlerinden ayrıldı.
Belediye seçimleri Kosova'nın diğer bölgelerinde ise bazı istisnalar hariç sakin geçti. Seçimlere katılımın düşük olduğu öğrenildi.
DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...