Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Android, iPhone'u solladı

Android, iPhone'u solladı

TEKNOLOJİ Haberleri

Akıllı telefon pazarında lider belli oldu. iPhone'ların yenilmez göründüğü bu pazarda artık Android telefonlar piyasanın %81'ini ele geçirdiler.

2013'ün üçüncü çeyreğinde 204 milyon Android telefon satıldığı rapor edilirken geçen sene üçüncü çeyrekte satılan Android telefonların sayısı 129 milyondu. Yani Android üreticileri biraz daha zorlasalar, geçen yılki satış rakamlarını ikiye katlamayı başaracaklarmış. Apple'ın telefonları ise geçen yılki %15.4 pazar payını kaybederek piyasanın sadece %13'ünü kontrol edebildiler. Üçünçü çeyrekte iPhone'un satışları 33 milyonda kaldı. iPhone 5S ve 5C satışları ile dördüncü çeyreğin daha parlak olacağı tahmin ediliyor ama yine de artık Android'i geçmek mümkün değil. Apple'ın Android'e karşı düşüşe geçmesinin en önemli sebebi olarak, alt fiyat seviyesi için telefon seçeneği sunmuyor oluşu gösteriliyor. iPhone fiyatları daima çok yüksek kaldığı için kullanıcılar düşük fiyatlı olan Android'i tercih ediyorlar. Android ekosistemine bir kez giren kullanıcı da ileride telefonunu değiştirmek istediğinde, daha yüksek fiyatlı Android'lere yöneliyor. Bu nedenle, Apple'ın işi giderek zorlaşıyor. Devlerin bu savaşı arasında henüz "Bebek" olan Windows Phone sisteminin de, pazar payını %2'den %4'e yükselterek aslında başarı sağladığı söylenebilir. Ancak elbette %4 Microsoft için yeterli bir rakam değil ve Nokia'nın satın alınması ile beraber Microsoft'un özellikle 2014'te büyük hamle yaparak Windows Phone pazar payını büyütmesi bekleniyor. Akıllı telefon pazarında en büyük kaybeden ise BlackBerry. Pazar payı %1'e kadar düşen BlackBerry'den artık Kanadalı sahiplerinin de ümidi kestiğini biliyoruz zira BlackBerry yöneticilerinin şirketi Facebook'a satmak için bu hafta Zuckerberg ile toplantı yaptıkları ortaya çıkmıştı. Bakalım, Facebook BlackBerry'yi satın alacak mı ve daha önemlisi Facebook telefonları Apple veya Android telefonlarını alt edebilecek mi?(chip.com.tr)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...