Apple ile Google ortak mı olacak

Apple ile Google ortak mı olacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Biri Android ile yüz milyonlarca kullanıcıya ulaşırken, diğeri de iOS işletim sistemi ve iPhone marka telefonlarıyla gündemden düşmüyor.

Apple'ın ortak kurucularından Steve Wozniak, geçtiğimiz günlerde Bbc'ye bir röportaj verdi ve gerçekleşmesi çok zor görünse de bu dileğini dile getirdi; "Gelecekte Google ve Apple'ın ortak olmasını istiyorum." Her iki firmanın da güçlü ve zayıf yönleri var. Örneğin, Apple'ın iOS işletim sitemi, iPad ve iPhone'ları genel olarak sevilir, ama mesela Siri ve Maps gibi servislerine eleştiriler de bir hayli gelir. Google tarafında ise, geliştiriciler için daha açık bir alan var (Denetimin az olması sebebiyle virüslü uygulamaları da unutmamak gerekiyor). Ayrıca Google'ın Maps servisi de çok geniş ve kullanışlı. Yakında çıkacak bir de Glass cihazı var mesela. Wozniak, röportajında bir örnek veriyor. Apple Siri'ye bazen komutlar verdiğini ve Siri'nin bunları anlamadığını, ancak benzer şeyleri Android tarafında gerçekleştirebildiğini söylüyor. Mesela Joe'nun lokantasını sormak ve yol tarifi almak gibi. Wozniak, hem Apple telefonlarında, hem de Samsung gibi diğer telefonlarda güzel şeyler gördüğünü ve bunların "keşke bu telefonda da olsa" denilebilecek kadar güzel şeyler olduğunu belirtiyor. Ayrıca Wozniak, önümüzdeki 3-4 yıl içinde, giyilebilir teknolojilerin yaygınlaşacağını; akıllı saat ve gözlük gibi konularda da Apple ile Google'ın ortak hareket edebileceğini söylüyor.(teknokulis)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...