BBM'nin yükselişi WhatsApp'ı engeller mi

BBM'nin yükselişi WhatsApp'ı engeller mi

TEKNOLOJİ Haberleri

Balcberry'nin sohbet uygulaması Blackberry Messenger'ı Android ve iOS'ta piyasaya sunmasıyla WhatsApp zor durumda kaldı.

Whatsapp hala da 350 milyon kullanıcıya sahip olsa da BBM'nin hem daha iyi bir güvenliğe sahip olması, ses video hizmetlerindeki kalite ve ücretsiz olması Whatsapp'ı zor duruma soktu. Whatsapp belki de BBM uygulamasından değil son bir yılda yürürlüğe gireceği söylenen paralı abonelikten dolayı de gerileme yaşadı. Ağustos ayında 235 milyon aktif kullanıcısı olan Çin'in WeChat'i, aylık 200 milyon kullanıcıya sahip Japonya'nın LINE uygulaması ki LINE Arap dünyasında da hızla yükseliyor, Whatsapp'ı zorlayan uygulamalar. Ancak Whatsapp hala Arap ülkelerinde rakiplerine göre önde. BBM şu anda Suudi Arabistan'da 1. Sırada yer alsa da Whatsapp 2., Tango 6. Ve LINE de 12. Sırada. Bu arada Wahtsapp kullanıcıları bir hafta önce günde 400 milyon fotoğrafı Facebook üzerinden paylaştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...