Bill Gates, Google ve Facebook liderlerini eleştirdi

Bill Gates, Google ve Facebook liderlerini eleştirdi

DÜNYA Haberleri

Teknoloji dünyasındaki yatırımları kadar hayırseverlik faaliyetleriyle de dikkat çeken efsane yönetici Bill Gates meslektaşlarına sert dille seslendi.

Financial Times gazetesine özel röportaj veren Gates, teknoloji dünyasının milyarder yöneticilerinin gelişen ülkelere internet sağlama girişimleri yaparken, o dünyaların temiz içecek su gibi hayati öncelikleri ikinci plana attıklarını söyledi. Gates, "Sıtma aşısını düşünelim. Gelişen bir ülkede herkesin hayatına mal olan bir hastalığı tedavi etmek mi önemli yoksa oraya internet taşımak mı? Siz internetin öncelik olduğunu düşünüyorsanız, benim öyle düşünmediğimi bilin" diye konuştu. Microsoft'un kurucusu röportajın devamında, "Bilimi seviyorum ancak konu insanların hayatlarını iyileştirmekse, teknolojiden çok çocuk ölümleri, çocukların beslenmesi gibi konularla ilgilenilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.


1997'DEN BU YANA DESTEKLİYOR


Gates, 1997 yılından bu yana eşiyle birlikte kurduğu Bill amp; Melinda Gates vakfı arayıcılığıyla dünyayı saha sağlıklı hale getirecek projeleri destekliyor ve açlıkla mücadahale edenlere yardım sağlıyor. Gates'in bu sözleriyle geçtiğimiz aylarda tüm dünyayı internetle tanıştırmak istediklerini söyleyen Google ve Facebook liderlerine gönderme yaptığı belirtildi.


İNTERNETE DİKKAT ÇEKMİŞLERDİ


Facebook CEO'su ve kurucusu Mark Zuckerberg, Ağustos ayında yazdığı bir makalede, "Tüm dünyayı internetle tanıştırmak bizim neslimizin önündeki en büyük hedeflerden biri" demişti. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, 2011 yılında yaklaşık 768 milyon kişi temiz içecek suya erişemedi ve 1,2 milyar kişi hâlâ açlık sınırının altında yaşıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...