Fetih hareketinden İsrail'e: Yaptığın siyasi soytarılık

Fetih hareketinden İsrail'e: Yaptığın siyasi soytarılık

DÜNYA Haberleri

Fetih hareketi, İsrail'in Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) üye olma çabalarını "siyasi soytarılık" olarak nitelendirdi.

Fetih Hareketi Sözcüsü Usame el-Kavasimi, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in BMGK'ya üye olma çabalarının "siyasi soytarılık" olduğunu belirterek, "İşgalci bir devletin, uluslararası kanunları uygulamaktan, dünya halklarının barışını ve insan haklarını korumaktan sorumlu BMGK'ya üye olmak istemesi mantık dışı. Akıl almaz bir durum." ifadelerine yer verdi.
İsrail'in, uluslararası kanunları çiğnediğini, bunlara hiçbir değer vermediğini vurgulayan Kavasimi, "BMGK'nın kararlarını uygulamıyor ve halkımızın insani, siyasi ve hukuki haklarını ihlal ediyor." ifadelerini kullandı.
İsrail'e destek veren ülkelere buna son verme çağrısı yapan Kavasimi, dünyadaki ülkelerin çoğunluğunun İsrai'in gerçek yüzünü bildikleri için BMGK'ya üye olmasına izin vermeyeceklerini umduğunu kaydetti.
İsrail, 2000 yılından bu yana BMGK'ya üye olmaya çalışıyor. BMKG'ya geçici üye olabilmek için BM Genel Kurulu üyesi 193 ülkenin 3'te 2'sinin oyunu almak gerekiyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...