Kafasına göre konuşanlar!..

A -
A +

Alaaddin Ali Esved Karahisari, Anadolu erenlerindendir... Gençliğinde ilim öğrenmek için pek çok meşakkate katlandığını; kitap ve ders notlarını sırtında taşıdığını görenlerden biri sordu:
"Hocam, ilim için bir oraya bir buraya koşup durursunuz... İyi de bu daha ne vakte kadar böyle devam edecek?"

Cevap iki kelimeydi:

"Mezara kadar..."

Böyle dedi ve ardından "Peygamber Efendimiz 'Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz' buyuruyor... Hem sonra İslâmiyet ilim dinidir. Bilmeden Müslümanlık olmaz" buyurdu.

? ? ?

Vaaz ve derslerinde daima kitaba bakar, dînî suallere kitaba bakmadan asla cevap vermezdi.

Bir sevdiği;

"Hocam, derslerde hep kitaba bakıp söyler ve dînî suallere kitaba bakmadan cevap vermezsiniz... Hâlbuki bunlar bilmediğiniz şeyler değil ki" dedi.

Büyük zat cevaben;

"Evet, bildiğim şeyler ama İslâmiyet nakil dinidir. Bize nasıl gelmişse aynısını nakleder, ona kendimizden bir şey ekleyip çıkarmayız ve bundan Allah'a sığınırız" buyurdu.

O kimse sordu ki:

"Bu çok mu tehlikeli hocam?"

"Elbette, dînî konularda kafasına göre konuşan ve yazanlar, âhirette çok pişman olacak ve 'Keşke kalemlerimiz ateş olsaydı da onlara dokunmasaydık' diyeceklerdir" buyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.