Şeytanın feryat ettiği gece!..

A -
A +
Peygamber efendimizin nûru ana rahmine düşünce İblis, öyle üzüldü ki gamdan simsiyah olan yüzü ile dağ, deniz demeden dolaştı!
Mübarek genç Abdullah, Âmine Hâtun ile evleniyordu... Düğün günü, hem arefeye, hem de perşembeyi cumaya bağlayan geceye isâbet etmişti... Cebrâil aleyhisselâm, yeryüzüne inerek Kâbe üzerine yeşil bir bayrak dikti ve;"İnsanların en hayırlısı ve peygamberlerin efendisine ait nûr, Âmine Hatun'a geçti. O, yakında doğacaktır..." diye dört bir yana seslendi.Melekler düğünü şenlikle karşılar, kurtlar, kuşlar birbirine müjde verip tebrikleşirken, üzülen biri vardı: Lanetlenmiş İblis!..Peygamber efendimizin nûru ana rahmine düşünce, İblis, öyle üzüldü, öyle üzüldü ki gamdan simsiyah olan yüzü ile dağ, deniz demeden dolaştı durdu. Nihâyet bitkin ve ümitsiz bir hâlde Ebû Kubeys Dağı'nın dibine çöktü ve feryatlarla avanesini yanına çağırdı:- Biz, bundan sonra iflah olmayız! Sonumuz geldi. Zîrâ, canlı cansız her şeyin peygamberi olan Abdullah'ın oğlu Muhammed, ana rahmine düştü. O, Peygamber olunca, putları kıracak, zulmü yıkıp adâleti getirecek, dünyayı mescidlerle donatıp imânı yayacak, küfrü yok edecek, hayırlı işler yapacak, iyiliği emredecek, yolunda gidenler saâdete erecektir...İblis, saçını başını yolarak dövünüyor ve diğer şeytanlara anlatmaya devam ediyordu:- O'nun ümmeti yiyip içmeye Besmele ile başlar hamd ile bitirirler. Birbirlerine nasihat eder, emr-i mâruf ve nehy-i münkeri bırakmazlar. Bu şartlarda onları doğru yoldan saptırma şansımız kalmamıştır!..Şeytanlardan biri şöyle görüş bildirdi:- Ey efendimiz, kendinizi bu kadar hırpalamayın. Vaziyet, o kadar ümitsiz değil. Âdem'den (aleyhisselam) bugüne kadar insanları nasıl aldattıksak, yine öyle çalışır ve Ümmet-i Muhammedi de yoldan çıkarırız!..Baş Şeytan İblis:- Hayır! dedi: Az evvel saydığım meziyetleri sebebi ile siz onlara yaklaşamaz, kendilerini aldatamazsınız. Çünkü bu ümmetin mensupları, kendi dindaşlarını herhangi bir yanlış hareketlerini gördüklerinde ikâz eder ve doğru yola çekerler.Az evvel fikir beyan eden şeytan;- Fakat efendimiz, diye tekrar söze başladı: Biz, onlara cimrilik, çekememezlik, birbirlerinin malına mülküne saldırma ve benzeri kötü duygu ve arzular aşılarız. Böylece onlar da bizim avcumuzda istediğimiz gibi hareket ederler!..Bu sözler İblis'i rahatlattı ve insanlara bu sayılan menhiyatları işletmek ümidiyle bütün avanesiyle yeryüzüne dağıldılar...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.