Türkiye’nin ilk dijital üniversitesi Netkent

Türkiye’nin ilk dijital üniversitesi Netkent

TEKNOLOJİ Haberleri

Kısa adı Netkent olan Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi 15 Ekim’de üniversite öğrencilerine ve mezunlarına ikinci bir kariyer fırsatı sunuyor

ÖMER TEMÜR

Türkiye’nin ilk dijital üniversitesi eğitim için gün sayıyor. Merkezi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan ve kısa adı Netkent olan Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi 15 Ekim’den itibaren öğrenci kabul etmeye başlayacak. Dijital üniversite ilk etapta iktisadi ve idari bilimler fakültesi, mühendislik fakültesi ve hukuk fakültesiyle hizmet verecek. Microsoft ve Cambridge Netkent’e yazılım ve eğitim desteği verirken Turkcell de dijital markası Lifecell ile alt yapı desteği sağlıyor. ‘Lifecell Netkent’ tarifesiyle Netkent öğrencileri eğitim süreleri boyunca ihtiyaç duyacakları tüm iletişim hizmetleri tek bir paketten karşılanıyor.
Online eğitim pazarının 2022 yılında 243 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini söyleyen Netkent Rektörü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, “Fiziki kampüsler artık küçülüyor. Online eğitim pazarı ise her yıl yüzde 5,6 büyüyor. Araştırmalara göre 2012-2016 yılında fiziki kampüslerde eğitim alanların sayısı 1 milyon azalmış. Bunun yakın zamanda 6 milyonu aşması bekleniyor. Bölgenin ilk dijital üniversitesi olan Netkent bu açıdan çok önemli bir adım” dedi. Netkent ile üniversite öğrencilerine ikinci bir kariyer fırsatı sunduklarını belirten Kahraman, “Bugün etkili olan mesleklerin büyük bölümü önümüzdeki on yılda kaybolacak, gelişmelere ayak uyduramayanlar çok yakın bir dönemde işlerini yitirecek. Hatta daha önce olmayan ve bugün hayatımızda bulunan yenilikçi, öncü mesleklerin bir bölümü de kaybolacak. Üniversite bitirmiş, meslek edinmiş kişilerin çağa uygun ikinci bir eğitim alması şart. Netkent ile üniversite öğrencileri ile üniversite mezunlarına hayallerini gerçekleştirmek için ikinci bir fırsat sunuyoruz” diye konuştu.
Toplantıda söz alan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ise “Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması için her alanda olduğu gibi eğitim alanında da dijitalleşme sürecini bir an önce tamamlaması gerekiyor. Bu anlamda tüm süreçlerini dijital ortamda sürdüren, üniversite eğitimini sadece online olarak veren Netkent ile yaptığımız bu iş birliği büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

KAYIT ÜCRETİ 2 BİN LİRA
Netkent’e kayıt için üniversitede okuyor ya da üniversite mezunu olmak gerekiyor. Eğitim ücreti ise yaklaşık 2 bin lira civarında. “Lifecell Netkent” paketi de bu ücrete dahil. Paketin içeriğinde aylık 6GB internet, her yöne geçerli 500 dakika konuşma ve 100 SMS yer alıyor. Ayrıca www.netkent.edu.tr adresinde geçerli aylık 20 GB internet de ayrıca tanımlanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...