Dışişleri'nden El İbadi açıklamsı

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Dışişleri'nden El İbadi açıklamsı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanlığı, Irak'ta hükümeti kurma görevi verilen El İbadi'ye başarılar diledi.

Dışişleri Bakanlığı, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum'un, yeni hükümeti kurmak üzere Haydar El İbadi'yi 11 Ağustos tarihinde Başbakan olarak görevlendirmiş olmasının önemli ve olumlu bir gelişme olduğunu bildirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, El İbadi'ye görevinde başarılar dileği iletildi.


Türkiye'nin, dost ve komşu Irak'ta yaşanan güvenlik krizinin çözümünü, siyasi sürecin aksatılmadan ilerletilmesinde gördüğüne işaret eden açıklamada, "Bu bağlamda, 30 Nisan 2014 tarihinde yapılan parlamento seçimlerini müteakip meclis başkanı ve cumhurbaşkanı seçimlerinin gerçekleştirilerek, yeni hükümetin kurulması aşamasına gelinmesini doğru yönde atılan adımlar olarak memnuniyetle karşılamaktayız. Hükümetin hızlı bir şekilde ve toplumun tüm kesimlerini kucaklayıcı bir anlayışla kurulması, Irak'ın, içinden geçmekte olduğu ve bölgemizin tamamını olumsuz yönde etkileyen krizin aşılmasına büyük katkı sağlayacaktır. Bu anlayışla tüm Iraklı siyasi liderlere uzlaşı içinde hareket etmeleri ve yeni hükümetin kurulmasına destek vermeleri çağrısında bulunuyoruz." görüşü belirtildi.


Türkiye'nin, bu süreçte, geçmişte olduğu gibi Irak halkının ve demokratik güçlerin yanında yer alacağı; siyasi sürecin aksamadan ilerletilmesine destek vereceği ifade edilerek, "Irak hükümetinin kurulmasını takiben, ikili ilişkilerimizi halklarımız arasındaki tarihi dostluk, kardeşlik ve akrabalık bağlarına yakışır şekilde güçlendirerek, bölgemize örnek teşkil edecek bir seviyeye getirmeyi arzu ediyoruz." kararlılığı aktarıldı.




GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...