Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İstanbul'da yağış trafiği felç etti

- Güncelleme:
İstanbul'da yağış trafiği felç etti

GÜNDEM Haberleri

İstanbul'da sabah erken saatlerde başlayan şiddetli yağış bir çok ilçede etkili oldu.

İstanbul'da Sabah erken saatlerde başlayan yağıştan dolayı Yayalar ve sürücüler zor anlar yaşadı. Maltepe sahil yolunda kavşaklarda ve yol kenarında biriken su birikintileri araç geçişlerini zorlaştırdı. Sabah saatlerinde işe gitmek için yola çıkan vatandaşlar otobüs duraklarına ve köprü altlarına sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı.
Bu arada itfaiye ekipleri Maltepe ilçesinde aldıkları yoğun ihbarları değerlendirerek su tahliyesi yaptı. Maltepe Başıbüyük Mahallesi'nde Yarıcı Sokak üzerinde bir lojmana yıldırım isabet etmesi sonucu yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.
Avrupa Yakası'nda Sarıyer, Şişli, Kağıthane, Zeytinburnu, Fatih, Beşiktaş, Bayrampaşa, Arnavutköy, Gaziosmanpaşa, Sultangazi ilçelerinde kısa süreli şiddetli yağışlar görüldü.


TRAFİK KİLİT
Yağmurun ve haftanın ilk günü olmanın etkisiyle İstanbul'da trafik kilitlendi. Boğaz Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Anadolu ve Avrupa geçişleri iki yönlü tıkandı. TEM ve E5'te, bağlantı yollarında uzun araç kuyrukları oluştu. Yaşanan küçük çaplı trafik kazaları ve araç arızaları da trafik kaosunun artmasına neden oldu. Okulların başlamasına çok az bir süre yaşanan bu trafik, İstanbulluları endişelendirdi.


KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün yurdun bazı bölgelerinde gökgürültülü sağanak yağış beklendiğini belirterek vatandaşları ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve ulaşımda aksamalara karşı uyardı.
Yapılan yazılı açıklamada, "Son değerlendirmelere göre; bugün ülkemizde görülecek yağışların, Marmara'nın doğusu (Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve İstanbul Anadolu Yakası), Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Kütahya, Eskişehir, Çankırı, Ankara'nın kuzey kesimleri ve Sinop çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (20-50 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...