Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fuat Uğur'un çok ses getiren yazısı

- Güncelleme:
 Fuat Uğur'un çok ses getiren yazısı

GÜNDEM Haberleri

Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur HDP'lilerin son dönemdeki tavırlarını değerlendirdi "HDP'li yöneticiler geçmişteki travmalara takılıp kalmışlar"

Suriye sınırında mültecilerin alınması sırasında, HDP'li milletvekili Aysel Tuğluk'un askerleri taşlaması, yine HDP'li Gültan Kışanak'ın bir komutanla girdiği polemik gündem olmuştu.
Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur, 30 Eylül'de kaleme aldığı yazısında, yaşananları farklı bir bakış açısıyla değerlendirdi.


İşte Fuat Uğur'un o yazısı..


HDP'Lİ YÖNETİCİLER GEÇMİŞTEKİ TRAVMALARA TAKILIP KALMIŞLAR
Kürt siyasal hareketinin iki büyük temsilcisinden biri olan HDP yöneticilerinin en belirgin özelliği, geçmişin travmalarına takılıp kalması. Yaşanan acıları âdeta kurumsallaştırarak canlı tutmaya çalışıyorlar. Düşünce sistemlerini bu hastalıklı yapı biçimlendiriyor. Ancak, sürekli olarak acıyla beslenen zihinler, tehlikeli bir insan prototipini de beraberinde getiriyor. O içi boş üstünlük duygusuyla hep eskiyi hatırlatarak "Yeniden başlarsam görürsün sen" diyerek, tüm kötü duyguları yeniden üretebileceği tehdidini yayan insan tipi.


PKK'LI YÖNETİCİLER HDP'NİN KAHRAMANI
Örneğin, genç bir subayın karşısında topuklarını öfkeyle yere vurarak "Sizin devletiniz…" diye başlayan cümleler kuran Gültan Kışanak da, devlet görevlilerini kıyasıya taşlayan Aysel Tuğluk da aynı zihinsel kodlarla hareket ediyor.
HDP'li politikacılar besbelli kendilerine PKK yöneticilerini örnek alıyorlar. Siyaset yapmak gibi bir hedefleri yok. Çünkü rol modelleri, kahramanları onlar ve özendikleri kişiler Kandil'de yaşıyor. Abdullah Öcalan bile onlarda yeterli tatmin duygusu uyandıramıyor.


KANDİL'DEKİ "KAHRAMANLAR" ÇOK SORUMSUZ
Kandil'deki "kahramanlar" ise oturdukları dağın tepesinden Zeus edasıyla esip gürlerken, bir yandan da "ipimle kuşağım" modunda ense yapmakta. Öylesine sınırsız sorumsuzlar ki bellerindeki silah onlara hem kahramanlık payesi veriyor, hem de siyasal alanda "kolay işler" yapan müridleri üzerinde güç ve iktidar tesis ederek vesayet oluşturmalarına yarıyor.


KEMALİSTLERİN ASKERE SIĞINDIĞI GİBİ..
Belki de bu yüzden HDP'liler siyaset yerine onlara yaranmaya çalışıyorlar. Nasıl Kemalist siyasetçilerin sırtını dayadığı ve sıkıştıkça yardıma çağırdığı bir askerî vesayet varsa onların da Kandil'i var.
Oysa kendi askerî vesayetlerinden bağımsız siyaset üretemedikleri sürece ne birey olabilecekler, ne de siyasetçi. Zira kahramanlar statükoyu temsil eder, totaliterdir ve üretici potansiyeli hadım eder. HDP'liler tarihe fikir malulü politikacılar olarak geçmek istemiyorsa eğer, Kandil Vesayetinden kurtulmak zorundalar.


KINAMAMAK İNSANLIK YOKSUNLUĞUDUR
Örneğin okulların yakılmasına, çözüm sürecine rağmen, asker ve polislere saldırı düzenlenmesine sessiz kalabilmek ve kınamamak sadece siyaset değil, bir insanlık yoksunluğu olarak da kayıtlara geçiyor.


SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN "KAYIT DIŞI" İTİRAFI
Selahattin Demirtaş gibi gazetecilerle sohbet esnasında kayıt cihazlarının "tesadüfen" açık kaldığı bir sırada "Değişik bir grup var kontrol edemediğimiz. Çok da politik değiller. Örgütlü olsalar sıkıntı olmaz. Sızmaya benzeyen bir şey var. Sadece size karşı değil, örgüt içinde de hissediyoruz çok zorlayıcı şeyler yapıyorlar. Gençlik örgütündeki zaaf noktalarını biliyorlar ve oraları kullanıyorlar" demek belki ilginç oluyor ama kaçak güreşmenin ötesine gidemiyor.


Kardeşler ve dostlar arasında nankörlük iyi bir şey değil.


KÜRTLERİ KATLEDEN ESAD'LA İŞ BİRLİĞİ YAPTILAR
Bakın ne oldu? PKK'nın uzantısı YPG ve PYD aynı coğrafyada yaşadığı yüz binlerce kardeşini katleden Beşar Esad ile iş birliği yapıp, Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) kumpas kurdu. Dahası Esad ile savaşacağına ÖSO ile kapıştı ve sıkılmadan "Esad ile anlaştığını" göğsünü gere gere anlattı. Akılları sıra reel politik yapıyorlardı.


DÜZ OVADA SİYASET DE BAŞKA OLUR, SAVAŞ DA..
Şimdi en az Esad kadar cani bir örgüt çıktı ortaya; IŞİD. Ağır silahlarıyla, dağlarda vurup kaçmaktan başka marifeti olmayan PKK'lıları önüne katıp kovalamaya başladı.
Ne demişler, düz ovada siyaset de başka olur, savaş da.


ÖSO'YA İHANET EDEN PYD, KOBANE'YE SEFERBER OLDU
Üç gündür Kobane'de yaşanan dramatik bir olaya tanık oluyoruz. PYD ve YPG'nin nankörce sırtından bıçakladığı Özgür Suriye Ordusu tüm güçlerini seferber ederek Kobane'yi savunuyor.
Utanmak zorunda değilsiniz, beklenmiyor da zaten. En sevdiğiniz tabirle "özeleştiri" yapın yeter.


TEHDİDİ BIRAKIN, SİYASET YAPIN
Başa dönelim.
Tehdidi bırakın, siyaset yapın. Kelimeleriniz öylesine yıprandı ki insanlar onları duymak istemiyor. Sürekli olarak halkı korkutarak bir yere varamazsınız. Şunu sorun: Bu korkunun alıcısı var mı ve söylediklerinizi umursamakta mı? Böyle yaparak belli üstünlükler sağladığınızı düşünebilirsiniz ama devam ettiğiniz sürece düelloyu da kabul etmiş sayılırsınız.
Unutmayın, korku öç alır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...