Sevda Tepesi'ne imar izni

- Güncelleme:
Sevda Tepesi'ne imar izni

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı'nda Esenyurt ilçesinin 1/1000 ölçekli plan notu tadilatı hakkında İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu oy çokluğuyla kabul edilirken, Kral Abdullah'ın 30 yıl önce satın aldığı Sevda Tepesi'ne de imar izni çıktı. Kararı protesto eden CHP grubu, saat 24.00'e kadar meclisi terk etmedi.

nbsp;İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi nbsp;Toplantısı'nda Esenyurt ilçesinin 1/1000 ölçekli plan notu tadilatı hakkında İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu oy çokluğuyla kabul edilirken, kararı protesto eden CHP grubu, saat 24.00'e kadar meclisi terk etmeyeceklerini açıkladı. Eylem, gece yarısı sona erdi. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki protesto eylemine ilişkin, ''Meclis halkın meşru yeridir ve halkın meşru oylarıyla seçilmiş olan CHP'liler bu gece Meclis'te oturma eyleminde kalacaklar'' dedi. CHP'nin tüm çabalarına rağmen bu kararın İstanbul ve Esenyurt halkına yapılmış bir ihanet olduğunu savunan Salıcı, nbsp;''Üsküdar'daki Sevda Tepesi'nin sırf bir Arap şeyhi daha zengin olsun diye imara açılmasına göz yumdular. Hem Esenyurtluları mağdur ettiler hem de bu ülkenin Boğaz görünümünde bulunan bir yerini imara açarak, bir Suudi kralının servetine servet katmak yolunu tercih ettiler. Bu gece kendilerini vicdanlarıyla baş başa bırakıyoruz'' şeklinde konuştu.

-Sevda Tepesi'ne imar izni- nbsp;

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Üsküdar Kandilli Mahallesi'nde 57 dönüm büyüklüğündeki araziye otel yapımı için gerekli onayı verdi. Komisyondan oy çokluğuyla geçen düzenleme, Belediye Meclisi'nde de oy çokluğuyla kabul edildi. Talebi inceleyen İmar ve Bayındırlık Komisyonu, 9545 ada 12 parselde yer alan arazinin imar planını değiştirdi. nbsp;Mevcut planlarda ''Koruya Katılacak Alan'' olarak gözüken alanda yapılaşma yasağı bulunuyor. Yeni plan değişikliğine göre alan içerisinde turizme yönelik tesisler yapılabilecek. nbsp;Raporun oylanması esnasında CHP Meclis Üyesi Bülent Tatar, imar iznine karşı çıktıklarını ifade etti. İmar Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş ise ''Burası 57 bin metrekarelik bir alan. Bizimki bir nevi görüş niteliği taşıyor. Nihai kararı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verecek'' dedi. nbsp;

KRAL 30 YILDIR İMAR İZNİ BEKLİYOR

Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz'in, veliaht prensken 27 milyon dolara aldığı, Kandilli'deki Sevda Tepesi'ne 30 yıldır çivi çakılmadı. 57 bin 470 metrekarelik arazide kapatılan bir restoran ve kır bahçesine ait küçük kaçak yapılar bulunuyor. Turgut Özal, araziyi Kral'ın satın alabilmesi için Bakanlar Kurulu'ndan özel izin çıkarmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...