Samimi yayıncılığınız için teşekkürler

A -
A +

Muğla'dan saygıdeğer okuyucumuz İsmail Aydın, geçtiğimiz günlerde "Silmeyin cevaplayın lütfen" başlıklı bir mail göndermiş ve 27 Haziran 2014 Cuma günü 3. Sayfada yayınlanan haberde adı geçen bir kitabı edinmek istediğini ama Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Muğla ilini sonra da Genel Müdürlüğü arayıp haberde geçen özel kitapçık hakkında bilgi alamadığını; gazetemizde haberin kaynağına ulaşmak istediğinde ona da ulaşamayınca haklı olarak üzüldüğünü ve kendisine yardımcı olunmasını istemişti.
Konuyu Haber Müdürümüz Osman Sağırlı Beye ilettik. Kendileri Ankara kaynaklı haber için Türkiye Gazetesi Ankara Haber Müdürü Oğuzhan Şahin'e konuyu iletince Oğuzhan Bey de haberin sahibi muhabirimiz Damla Peker'den detay bilgi istiyor. Damla Peker de hemen Bakanlığı arayıp kitapçığın henüz il müdürlüklerine dağıtılmadığını ama internetten pdf formatında yayınlandığını öğrenip geribildirimde bulundu. Eğer isterlerse kitapçığın Bakanlık tarafından adreslerine iletileceği bilgisini de verdi. Bu çalışmamızı kendisine detaylarıyla ilettiğimiz okuyucumuzun memnuniyetini ifade eden cevabını, biz de tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederek sunuyoruz:
"Merhabalar, 27 Haziran'da gazetemizde yayınlanmış Damla Peker Hanımın haberi ile bilgilendiğim ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLAR kitapçığı için göstermiş olduğunuz ilgi alaka ve emekleriniz için başta zatıâliniz ve tüm ilgili çalışma arkadaşlarınıza yürekten teşekkür ederim.
Konuyu anlatış, kitabı talep ediş yazımda vurguladığım İNANCIMIZ DOĞRULTUSUNDA YAYINCILIĞINIZ'ın samimiyetine, verdiğiniz cevap yazılarınızda şahit oldum. İnanın çok kıvanç duydum. Her birinizi takdir ettim. Benim güzel ülkemin sizler gibi değerlerinin olmasına ne mutlu.
Ömrünüzce, hep doğruyu yazan kalemleriniz, en az kendisi kadar karşısındakini düşünen vicdanınız, okunduğunda topluma ışık tutan haberleriniz olsun inşallah. Sevgilerimle,
Not: Konuya bahis kitapçığı yeğenim için almak istiyorum. Belirttiğim adrese gönderilmesini arzu eder esenlikler dilerim. Köyümüze ulaşımımız nehir geçişli olması sebebi ile gönderilere komşularımız kanalı ile kavuşmaktayız."
     İsmail Aydın-Muğla

Beyoğlu sakinleri Taksim İlk Yardım Hastanesine çözüm arıyor

İstanbulluların en çok kullandığı hastanelerden biri olan eski adıyla Taksim İlk Yardım, Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yeni adıyla Taksim Hastanesi, yenileme projesinin hayata geçirilmesini takiben, Sıraselviler Caddesi üzerindeki eski yerinde tekrar hizmete açılacak. Ancak, Beyoğlu sakinlerinin Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan ön projeye bazı eleştiri ve önerileri var...

Taksim, İstanbulluların en çok kullandığı ve şehir merkezi olarak tanımlanabilecek bir bölge. İnsan yoğunluğunun olduğu bir bölgede hastaneler olmazsa olmaz unsurlardan biri. Beyoğlu ilçesinin önemli hastanelerinden olan Taksim İlk Yardım, 30 Eylül 2013 tarihinde Taksim'deki binasından "depreme dayanıklı olmaması" sebep gösterilerek taşındı ve hastane o zamandan beri Gaziosmanpaşa'daki yeni binasında hizmet veriyor. Sağlık Bakanlığı da Taksim'deki hastanenin yeniden kullanıma açılması için bir ön proje hazırladı. Ancak bu projeye, Beyoğlu'ndaki bazı semt derneklerinin eleştiri ve önerileri var. Cihangir Güzelleştirme Derneği, Ayaspaşa Derneği ve Galata Derneği başkanları ortaklaşa bir metin hazırlayarak hastane ile ilgili olumlu ve olumsuz görüşlerini Sağlık Bakanlığı ile paylaştılar ve ön projenin ele alınarak yeniden değerlendirilmesi taleplerini ilettiler. Derneklerin özellikle üzerinde durdukları konularla ilgili başlıca yorumları ise şöyle:
*"İlk Yardım" hastanesi olma hüviyetini korumalı. *Hastane acil girişi, ana caddedeki ambulans girişine daha yakın olmalı. *Hastane binası SİT alanının tamamına yayılmamalı. *Hastane projesi için ulusal bir mimarlık yarışması yapılmalı. *Mevcut ön bahçenin korunarak toplam inşaat alanı düşürülmeli, yeşil alan artmalı, ışık, hava sirkülasyonu ve tarihî çevreyle ölçek uyumu korunmalı. *Yeni bir proje yerine, mevcut yapı üzerinde iyileştirmeler yapılmalı." Saygılarımla...
     Dr. Serdar Çağlayan-Cihangir Güzelleştirme Dernek Başkanı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.