Bana bu mutluluğu yaşatın Sayın Başbakanım

A -
A +
Feridun Ağabey, bu isteğimi köşenizde yayınlarsanız çok sevinirim.
"Sayın Başbakanım, yeni çıkmış olan 5. Yargı paketindeki hastalık ve engelli yasasından dolayı halen cezaevindeyim. % 60 engelliyim. Sağ bacağım tamamen yok. Sol kolumda ise aşırı incelme ve güç kaybı var. Koltuk değneğini tutamaz hale geldim. 2000 senesinde almış olduğum 3 yıl hapis cezasını, 2014 senesi dolduğu halde hâlâ bitiremedim. İnfaz yatmaktayım. 7 ay cezam kaldı. Ben zaten hayat şartları zor olan, bir engelli maaşı ile geçinemeyen biriyim. İşe yeni işe girmiştim. Gençlik Parkı'nda ekmeğimi kazanmaya başlamıştım. Ama habersiz şekilde polis beni iş yerinden aldı. Gırtlağa kadar borcun içindeyim. Biz de bu Türkiye Cumhuriyeti devletinin vatandaşıyız. Geri kalan 7 ay cezamın ertelenmesini ve işimin başına geçip tekrar çalışmayı istiyorum. Allah razısı için bana bu mutluluğu yaşatın Sayın Başbakanım. Yardım ellerinizi uzatın. Geri kalan 7 aylık infazımı durdurup işimin başına geçeyim. Saygılarımla."
            Mesut Önder-Ankara 1 No'lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu


Sesimi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanıma duyurmak istiyorum

Sesimi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanıma duyurmanızı istiyorum. Ben 13 yıllık BAĞ-KUR'luyum. 1996 yılında BAĞ-KUR'dan basamak satın aldım. Benimle beraber dükkân komşularım da basamak satın aldılar. Komşularım 1999-2000-2001 yıllarında emekli oldular. 2300-2400 TL maaş almaktalar. Ben 2010 yılında emekli oldum. 1300 TL maaş alıyorum. 23 basamakta üç sene bekleyerek 28 yılda yaştan etkilendiğim için arkadaşlardan üç sene fazla yatırdım. Nereye başvurduysam maaşımın yeni yasaya göre doğru olduğunu söylediler. 1996 yılında basamak alırken, emekli olurken 96 yılındaki kanuna göre emekli olacağıma ve hakkımızın saklı tutulacağına o günkü BAĞ-KUR müdürleri bizi ikna etmişti. Bizler onlara güvenerek basamak aldık. Hem gün sayımız fazla, hem basamaklarımız aynı. Sesimi kimseye duyuramadım. Sesimi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanıma duyurup "Torba Yasa"ya bizleri de dâhil etmesini arzu ediyorum.
          Ahmet Ergüden-Niksar/Tokat


Teşekkürler Cibali SSGM Halkla İlişkiler Merkezi

Bir okuyucumuzun "39 yaşında 1.5 yıllık evli olup Zeytinburnu Süleymaniye Kadın Doğum Hastanesinde bebek tedavisi görmek istediğini ama tüp bebek hizmet ücretini SGK'nın 38 yaşına kadar karşıladığını, kendi yaşının ise 39 olması sebebiyle ancak ücretli hizmet alabileceğini ama yeni çıkacak 'Torba Yasa'da yaşın yükseltileceğinin söylendiğini; okuyucumuzun ücretli tedavi olma imkânının olup olmadığını ve 'Torba Yasa'da yaş büyütüldü mü büyütülmedi mi?" içerikli maili hakkında bilgi istediğimiz Cibali Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi, Halkla İlişkiler Servisi mailimize kısa sürede cevap vererek sorumlu bir kurum örneği sergilediği için kendilerine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.


Tek çarem sizsiniz

Feridun Ağabey çok zor durumdayım. Şu an cezaevinde hücredeyim. İki yıl cezam var. Moralim çok bozuk. Yakınım Zeynep Hanımdan haber alamıyorum. Başına bir şey mi geldi diye endişeleniyorum. Lütfen bu yazımı okursa bana mektup yazsın. Beni bu dört duvar arasında bırakmasın. Her Salı günü saat 13:00'te görüş var. Mutlaka ziyaretime gelsin. Gelemiyorsa mektup göndersin. Lütfen... Çereler içinde çaresiz kaldım. Son çarem bu köşeden sesimin duyurulması... Allah sizlerden razı olsun.
            Murat Zengin-Sincan/Ankara
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.