Emekliliğime bir hafta kala şirketim iflas etti

A -
A +

Özel bir şirkette bilfiil 26 yıl çalışarak emekli olmaya hak kazandım. Ama benim emekliliğime bir hafta kala şirketim iflas etti. Ben yıllarca bayram seyran demeden, cumartesi pazar demeden ve de hiç senelik izin kullanmadan; ayrıca hiç hastalanmadan 26 yıl aynı şirkette çalıştım. Şirket sahipleri şirketi zor durumda bırakıp yurt dışına kaçtılar. Ben, şirketim iflas etti diye yıllarca çalıştığım tazminatımı alamadım. Onlar oralarda hayatlarını yaşıyorlar ben burada bir emekli maaşıyla geçinemiyorum. Evim kira. Üstelik üniversite sınavlarına hazırlanan bir kızım var. Ne olur özel şirketlerdeki çalışanların hakları devlet güvencesi altına alınsın ya da belirli bir standartta ev kredisi verilsin ki okuyan çocuklarımıza katkı sağlansın.
       Ş. Can-İstanbul

ASKİ kendi hatasını aboneye mi yüklüyor?

Sayın ASKİ yetkilileri kartlı su sayacı abonesiyim. Kullanmış olduğum su sayacının 28/08/2008 tarihinden 23/05/2014 tarihine kadar yani 6 yıldır eksi okuma yaptığını söylüyorsunuz ve bana 1360 TL borç çıkarıyorsunuz. Peki kardeşim 6-7 yıldır neredeydiniz? Ülkemizde bütün sayaçlar teraziler petroller denetlenirken ASKİ gibi binlerce abonesi olan bu kuruluş bu görevi yapmamış da şimdi bana bu kadar borç çıkartıyor. Bunun suçlusu ben miyim? Ben sayacıma bakıyorum kredi az yazıyor gidip tekrar alıyorum.
Peki şu anda belki yüzlerce sayaç yavaş çalışıyor bunun kontrolünü yapıyor musunuz? Siz diyorsunuz ki: "Yakalarsak sayacını sökeriz su vermeyiz!" Sizin sosyal hizmet anlayışınız bu mu?
Lütfen benim mağduriyetimi giderin, kendi hatanızı aboneye yüklemeyin. Bu evde kiracı olsaydı ve senelerce kullanıp taşınsaydı ev sahibi mağdur olmayacak mıydı? Bu konuya bir açıklık getirmenizi bekliyorum. Rica ediyorum.                                                     
          "Bir abone"-Keçiören/Ankara

"En büyük asker, bizim asker"

Asker sevkiyatı yapılırken, askere giden evladımız ve etrafındaki arkadaşları duygu dolu anlar yaşıyorlar. Asker evinin önü düğünevi gibi oluyor. Davul zurna çalgı mahalleyi inletiyor. Gençlerin bu duygularına sevinçlerine ve asker gönderme eğlencelerine eyvallah...
Ben burada bu çocukların eğlencesindeki kontrolsüzlüğe dikkat çekmek istiyorum. Gerektiğinde bu çocuklara yön verecek, koordine edecek bir büyük, bir yetkili vb. olmuyor. Gençler kafalarına göre takılıyorlar. Etrafta hastası olan, yaşlısı olan, gece vardiyasına gidecek olan insanlar eğlence zirvesindeki bu gençlere bir kelime söyleyemiyor.
Geçen Otogar'da asker uğurluyorlardı. Gencin biri maytap gibi bir şeyi ateşleyip kıvılcımlı dumanını meşale gibi tüttürmeye başladı. Bir anda otogar yolcularının üzerini duman kapladı. Otobüsünü bekleyen, astım hastası yaşlı annemi o izdiham içinde otogar içerisine zor yetiştirdik. Eğlenceye, asker uğurlamaya, kahramanlık yiğitlik duygularına tamam; ama kontrolsüzlüğe de bir çözüm gerekmez mi?
           İsmi mahfuz-İstanbul
       ***
Not: Saygıdeğer okuyucularımız, önümüzdeki haftadan itibaren pazartesi, çarşamba ve cuma günleri yayınlanacağımızı belirtiyor, her şeyin gönlünüzce olmasını diliyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.