MEB Bilim Sanat Merkezleri için teşekkür ve bir istek

A -
A +
Bilim Sanat Merkezlerinin açılması çok güzel düşünülmüş harika bir proje. Öncelikle bu projenin faaliyete geçmesinden emeği geçen dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'a teşekkürlerimi arz etmekle başlamak istiyorum. Bu eğitim kurumu isminden de anlaşılacağı üzere geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek amacıyla kurulmuş çok özel bir eğitim kurumudur.
Ancak uygulamada bazı aksaklıkları olduğunu vurgulamadan geçemeyeceğim. Benim oğlum ilkokul 2. sınıfta, MEB'in açmış olduğu sınavı önce yazılı ve sonra da sözlü mülakatı geçerek ilköğretim 3. sınıftan itibaren Yalova Atatürk Bilim Sanat Merkezine 6 yıldır devam etmektedir. Bu yıl TEOG sınavına girdi. Bu eğitim merkezinde  proje ve eğitim çalışmalarının içinde bulunmasına rağmen, TEOG sınavı ile 6 yıl eğitim gördüğü proje çalışmaları yaptığı, kongrelerde sunum yaptığı bir ortamdan ilgisi olmayan herhangi bir okula gitmek durumunda bırakılmaktadır. 
Son olarak şu konuyu arz etmek istiyorum. Bizim gelecekte bilim insanlarına ihtiyacımız olacağını düşünüyorsak bu çocukları harcamayalım. Öncelikle bu eğitim kurumuna giden üstün zekâlı öğrencileri, Bilim Sanat Merkezlerinde almış olduğu eğitime uygun bir liseye, devamında da üniversite eğitimlerini beceri ve yeteneklerine uygun bir okulda sınavsız veya ek puan vererek devamının sağlanmasını, yetişmiş beyin gücüne ihtiyacımız olduğu bu günlerde önem arz etmektedir.
Bir bilim insanı olan Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'na ve Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı'nın bu konu üstünde hassasiyetle duracaklarına ve Bilim Sanat Merkezlerinde okuyan geleceğin bilim insanlarının mağduriyetinin giderileceğine inancım tamdır. Saygılarımla...
Mustafa Tekin-Yalova

Sabahları 130-130A-130Ş KM10 ile gidiyorum
Hatta gitmeye çalışıyorum desem daha doğru olur. Sabah 07:00 ile 08:30 arasında sefer yetersizliği olduğunu düşünüyorum. Belirtmiş olduğum hatlarda deyim yerindeyse 'balık istifi' yolculuk yapıyoruz. Sabah saatlerinde sefer sayısına 3-5 araç ekleyerek yoğunluk azaltılamaz mı?
Yukarıda belirttiğim otobüslere yeri geliyor binemiyoruz. Binemediğimiz gibi 500T ve 500M otobüslere Pendik Güzelyalı'dan Kartal Metroya kadar 8 durak için çift bilet basmak zorunda kalıyoruz. 153'ü arayıp derdiğimi anlattığımızda bize hep aynı cevaplar veriliyor: "Araç sayısı yeterli olduğunda düzenleme yapılacaktır."
İETT olarak kurumunuzdan çok daha iyilerinin yapılabileceğini düşünüyorum. Aynı hatta boş giden bazı otobüsler gözümüzün önünden geçerken, binemediğimiz 130-130A-130Ş KM10 sefer sayısının hiç olmazsa gidiş geliş mesai saatlerinde artırılmasını talep ediyoruz.
Fatih Gürbüz-Pendik

Avea müşterisi hattının açılmasını bekliyor
4 ay öce Avea'dan bir hat aldık. Çok kısa süre sonra "eksik evrak nedeniyle hattınız kapanacaktır" diye mesaj geldi. Kadıköy'deki Avea Bayii'ne gittik. Evrakları tekrar verdik. Ama hattımız tek taraflı iletişime kapatıldı. Avea Müşteri Hizmetlerini aradık. "Hattınız 48 saat içinde açılacak" denildi. Fakat haftalar geçmesine rağmen hattım açılmadı. Tekrar Avea Müşteri Hizmetlerini aradık. İlgilenilmediği gibi "isterseniz yasal yollara başvurabilirsiniz" diye bir mukabelede bulunuldu. Avea yetkililerinin derdimize çözüm bulacağına inanıyoruz. Saygılarımla."
Yusuf Atalay-İstanbul

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.