Bir indirim mesajı daha alırsam kusacağım!

A -
A +

Pazar pazar bu da nedir demeyin çünkü 8 Mart dünya kadın emekçileri gününü indirim gününe çevirdiler, o yüzden bu başlık...  Reklamlar daha da fenaydı... ''Her bakımlı erkeğin arkasında bir kadın varmış'' falan filan diye... O yüzden dün bütün gün hissettiğim bu başlıktaki gibidir, kusura bakmayın... Geçtiğimiz günlerde ''Türkiye'de kadın olmak zor ama siyasette kadın olmak daha da zor'' diye yazmıştım. Yüzlerce mail aldım kadınlardan ve ne kadar haklı olduğumu bir daha anladım. Ve bir kaç gün önce o kadınlardan biriyle tanıştım. O Liberal Demokrat Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı... Şule Kılıçarslan...

''Amaaaan boş ver, ne işin var bu yarışta, zaten kazanamayacaksın diyenlere inat kapı kapı gezen, yaşananlara baktıkça siyasetin önemine daha çok inanan cesur bir kadın o...  Ben duruşunu va çabasını sevdim, o yüzden Kadınlar Günü sonrası tüm indirimcilere ve proje yerine aklına gelen herşeyi konuşan siyasetçilere inat bugün Söz Şule Kılıçarslan'da...
Kısaca anlattıklarına bakalım...
                                                                       *
*Türkiye'nin normal şartlarında siyasette kadın olmak zordu, şimdi bu kargaşa ve kavga ortamında daha zor, fakat inanıyorum ki şu an herşeyden daha çok siyasette kadına ihtiyacımız var. Sadece kavgaya, paraya ve yolsuzluklara odaklanmış  ve insanların ümidini yokeden bir ortamda, iş bilen ve topluma gönül vermiş, hizmet etmeye gönüllü olmuş  kadın ellerinin desteğine, şefkatine, duyarlı ve akılcı projelerine ihtiyacımız var.
*Sadece erkek mantığıyla gittiğimizde bol betonlu yollarımız, tünellerimiz, metrolarımız oluyor...  Sadece IQ yeterli değil demek ki EQ'ya daha çok ihtiyaç var... Her kadının genlerinde doğanın eşsiz dengesi, toprağın verimliliği ve bereketi, annenin şefkati vardır. Bir tanesini korumak değil,  yetim ve öksüzler başta olmak üzere tüm çocuklara sahip çıkmak istiyorum. Sokakta tiner ve uyuşturucu kullanan çocuklar kalmasın, karton kutu üzerinde yerde yatan insan kalmasın, aç çocuk kalmasın diye proje geliştiriyor ve projelerimle, ekibimle şehrin yönetimine talip oluyorum.
*Gençlerimiz daha iyi imkanlarla daha sağlıklı yetişsinler, üretici olsunlar, AVM içinde hamburgercilerde, lüks kahvehanelerde/cafelerde ders çalışmak, toplanmak yerine, onlar için hazırlanmış kütüphanelerde, bilim merkezlerinde (Silikon Vadisi tarzi) çalışsınlar, üreticiliklerini geliştirsinler ve Whatsup'I, Facebook'u bulan gençler gibi keşifler yapsınlar istiyorum.
*Londra'nın nüfusu 9 milyon, 1000 adet kütüphanesi var, İstanbul'un nüfusu 14 milyon 45 adet kütüphanesi var! New York'un nüfusu 24 milyon, 7 tane AVM 'si var, İstanbul'un 93 tane AVM'si var. Ben kadınların alışveriş sevdiğine inanmıyorum, hiçbir kadın belediye başkanı şehirde bu kadar eksiklik varken, bu kadar AVM yapılmasına izin vermez.
*Londra'da Hyde Park ve Kensington Bahçeleri 249.000 m2 ve 7 tane daha büyük park var, İstanbul'daki son park Gezi'nin durumu malum...Taksim'den 4.Levent'e kadar Zincirlikuyu ve Şişli mezarlıkları hariç, ağacımız yok maalesef. 3.köprü için 13 tüp geçit; 3 viyadük vardı, tam tersi oldu, 3 tüp geçit, 13 viyadük oldu ve ormanlar katledildi.
*15 yaşından küçük çocukların sürekli bedava yemek yiyebileceği "Aşevleri" kurulmasını planlıyorum.
*Aile içi şiddet gören kadınların sığınacağı "Sığınma Evleri" planlıyorum( 5 büyük ilçemizde).
*Evsizlerin kullanacağı "Yatakhaneler" planlıyorum. Babam, dedem yaşında insanlar sokakta karton kutu üzerinde yatmasın yağmurda, soğukta diye...
*Engelliler için daha kullanışlı yollar, kaldırımlar planlıyorum. Bugünkü şartlarda tekerlekli sandalye ile tek başına bir engelli vatandaşımızın yola çıkması imkansız.
*Toplu taşımacılığı rekabete açıp, insanları otobüste tıklım tıklım gitmekten kurtarmayı , çağdaş şehirler seviyesinde hizmet almalarını hedefliyorum.
                                                                               *
Kadınlara söz sende demeye devan edeceğim...
Herkese iyi pazarlar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.