Banvit Drew Gordon'u kadrosuna kattı

/ Kaynak: CHA
Banvit Drew Gordon'u kadrosuna kattı

BASKETBOL Haberleri  / CHA

Banvit Basketbol Kulübü hız verdiği dış transferde önemli bir hamle de uzun oyuncu rotasyonuna yaptı.

Banvit Basketbol Kulübü hız verdiği dış transferde önemli bir hamle de uzun oyuncu rotasyonuna yaptı. Geride bıraktığımız sezonu İtalya Serie A ekiplerinden Banco Di Sardegna Sassari takımında tamamlayan Drew Gordon ile ikinci yılı opsiyonlu olmak üzere 1+1 yıllık anlaşmaya vardı. nbsp;Klemen Prepelic'in ardından Drew Gordon ile anlaşarak kadrosunu genç ve yetenekli oyuncular ile takviye eden Banvit bu sezonki iddiasının yanı sıra önümüzdeki sezonlar için de yatırımına devam etti. Transfer ile ilgili olarak Banvit Basketbol Kulübü Genel Menajeri Turgay Çataloluk, yaptığı açıklamada, "Drew Gordon ile imzalayarak yabancı oyuncu transferini şu an için noktaladık. Gordon'un gençliği, atletizmi ve mücadeleci oyun karakteri ile takımımıza oyunun her iki yönünde de önemli katkı vereceğini düşünüyoruz. Kadromuzdaki tecrübeli sporcularımızın yanına eklediğimiz genç ve potansiyelli yabancı oyuncularla birlikte doğru bir takım kimyası oluşturmak hedefindeyiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kadro istikrarımızı mümkün olduğunca korumak istiyoruz." dedi. nbsp;1990 doğumlu 2.05 metre boyundaki Amerika vatandaşı genç oyuncu New Mexico Kolej'de 14 sayı, 11.2 ribaund ortalamaları ile tamamladığı üniversite kariyerinin ardından 2012 Yaz Liginde Dallas Maverics kadrosunda yer almış daha sonra ise Avrupa'nın yolunu tutmuştu.
Gordon Sırbistan'ın Partizan takımnda başladığı profesyonel kariyerinde, Euroleague'de 9.1 sayı 7.5 ribaund, Adriyatik Ligi'nde ise 9.5 sayı, 7.5 ribaund ortalamaları ile mücadele etmişti. Başarılı oyuncu sezonun son bölümünde transfer olduğu Banco Di Sardegna Sassari takımında ise on maçta 11.6 sayı 7.1 ribaund ortalamaları yakaladı. nbsp;
Euroleague'de geçtiğimiz sezon ribaund sıralamasında üçüncü olan genç oyuncu Amerika U18 Milli Takımı'nın da formasını giydi. Drew Gordon son olarak 2013 Amerika Yaz Ligi'nde Sacramento Kings takımı ile beş maçta 5 sayı, 6 ribaund ortalamaları ile mücadele verdi.
BASKETBOL
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...