USB Type-C: Beş Adımda Yeni USB!

USB Type-C: Beş Adımda Yeni USB!

TEKNOLOJİ Haberleri

Yeni bir USB bağlantı geliyor: USB Type-C...Yeni USB, 2015'den itibaren cihazlarda kullanılmaya başlayacak.

Tüm cihazlar USB 3.1 haline gelecek. İşte yeni USB ile ilgili bilmeniz gereken ayrıntılar... Tüm yeni cihazlarınızın bu yeni USB'yi kullanması bir yana, eski cihazlarınıza da adaptörler almanız gerekebilir. Peki başınız tekrar ağrımaya başlamadan önce, USB Type-C ile ilgili bilmeniz gerekenleri sıralayalım.

İki yönde de takabilirsiniz. Herkesin en büyük USB derdi sona eriyor, yeni kablolarda üst-alt diye bir şey yok. Böylece bilgisayarınızın USB portuna burnunuzu sokmadan kablo takabileceksiniz.

Eskisinden daha dar ve küçük. Bu yeni versiyon hem şimdiki normal boy, hem de mikro tip USB portlarının yerine tasarlandı. Yani geleceğin USB destekleyen cihazları daha da ince olabilecek.

Her cihaza tek kablo yetecek. Akıllı telefonunuz için ayrı, tabletiniz için ayrı kablo taşımaya son. Eğer iki farklı cihazda da USB Type-C portu varsa, teorik olarak ikisini birbirine bağlayabileceksiniz.

Tüm cihazlar USB 3.1 haline gelecek. Bu da bolca veri aktarım hızı ve zamandan tasarruf demek. Özellikle USB harddisklerle çalışmak zorunda kalanlar için güzel haber.

Uluslararası standart olmasına biraz daha vakit var. Henüz tüm ayrıntıları belirlenmedi ama en azından 2015'den itibaren cihazlarda kullanılmaya başlayacağını biliyoruz. (Milliyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...