Büyük ekranlı iPhone 6'dan kötü haber var!

Büyük ekranlı iPhone 6'dan kötü haber var!

TEKNOLOJİ Haberleri

Dev ekranlı telefonlara yıllardır uzaktan bakan iPhone kullanıcıları, uzaktan bakmaya devam edecek!

Apple kullanıcıları, iPhone 6'yı çok uzun zamandır bekliyor. Hatta iPhone 6'nın önümüzdeki sonbaharda çıkacağı haberleri Apple hayranlarının heyecan dalgalarıyla sarsılmasına neden oluyor. Ne var ki, bu kez kötü bir haber geldi. Apple içinden sızdığı belirtilen haberlere göre, Apple'ın büyük ekranlı iPhone 6'yı 2014'e yetiştirme şansı bulunmuyor. Bu nedenle Apple hayranları, tüm dünyanın yıllardır kullandığı büyük ekranlı cep telefonu lüksüne erişebilmek için 2015'i beklemesi gerekebilir.

Sorunun aslında büyük ekranlardan değil, büyük ekranları besleyecek olan pillerin kasanın içine bir türlü yerleştirilememesinden kaynaklandığı söyleniyor. Apple, zaten büyük eleştiri aldığı pil ömrü konusunda müşterilerini memnun etmek ve elbette 5.5 inçlik dev ekranın pil ihtiyacını karşılayabilmek için büyük ekranlı iPhone 6'da çok büyük bir pil kullanmak istiyor. Ancak bu pili, telefonun ince profilini koruyarak içine yerleştirmeyi başaramadıkları için tüm tasarımları eledikleri, telefon içindeki donanımları doğru yerleştirecek yeni tasarımlar veya yeni donanım parçaları aradığı konuşuluyor.

Bakalım Apple, gerçekten büyük ekranlı bir iPhone 6 yapmayı başarabilecek mi? Telefon üreticilerinin yıllar önce çözdüğü sorunlarla yeni karşılaşan Apple'ın farklılaşmak için çaba sarf ettiği ancak yeterince büyük bir farklılık oluşturamadığı için kararsız kaldığı düşünülüyor.

Yine de bu yıl bitmeden, dev ekranlı olmasa da, yeni bir iPhone ile tanışacağımız kesin. Bakalım Apple bize hangi boyutta, nasıl bir iPhone sunacak...

chip

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...