Apple tablette yine zirvede! Ama...

Apple tablette yine zirvede! Ama...

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple, çok iddialı olduğu bu alanda yine 1 numara. Ama yaşadığı düşüş iyiye işaret olmasa gerek!

Apple, iPad ile elinde tuttuğu "tablet pazarının lideri" ünvanını yine kimseye kaptırmadı. Ama geçen yıla oranla yaşadığı önemli düşüş, tehlike çanlarının çalmasını da beraberinde getiriyor.

2014'ün ikinci çeyreğinde, tam tamına 13.3 milyon adet tableti piyasaya süren Apple'ın, geçen yılın aynı döneminde piyasaya sürdüğü tablet sayısı 14.6 milyondu. IDC'den gelen rakamlara göre Apple'ın tablet satışları, 2013'ün ikinci çeyreğine göre yüzde 9.3 oranında azalmış durumda ve firmanın yıldan yıla düşüş ortalaması, tablet piyasası için yüzde 7.1. Apple'ın tablet pazarındaki toplam payı ise, yüzde 26.9 seviyesinde...

Piyasaya sürülen toplam tablet miktarı ise, tüm üreticiler ele alındığında, 2014 yılının ikinci çeyreğinde, 2013'ün aynı dönemine göre yüzde 11 oranında arttı ve 49.3 milyon adet tablet tek bir dönemde satışa sunuldu. Ancak bu artışa rağmen Apple'ın düşüşte olması, şirket için pek de iyi bir işaret değil.

Samsung ise aynı dönemde 8.5 milyon adet tableti piyasaya sürdü. Geçen yıl aynı dönemde piyasaya sürülen tablet mikterı ise 8.4 milyon adetti. Yani şirket, yüzde 1.6'lık küçük bir artışa imza atmayı başarmış durumda ve pazarın yüzde 17.2'si halen onun elinde.

Bu ay, 10.5 inç ve 8.4 inçlik Samsung Galaxy Tab S modelleri ile görücüye çıkan firma, 0.9 mm'den ince kalınlığa sahip tasarımları sayesinde iPad Air'e de büyük bir rakip geliştirmeyi başardı. Diğer taraftan Lenovo ve Asus gibi büyük isimlerin de pazar payında üçüncü ve dördüncü sıralarda olduğunu görüyoruz ki 2.4 ve 2.3 milyon birim tablet satışları ile birbirlerine ziyadesiyle yakınlar. Lenovo için esas önemli olansa, bu çeyrekte yıldan yıla olan en büyük genişlemesini yaşaması.

Chip

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...