Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Twitter ofis için Ağustos'ta gelecek

Twitter ofis için Ağustos'ta gelecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter, 10 milyon kullanıcısını kaybetmemek için Türk yetkililerle görüşecek

Türkiye'nin ofis açması, mahkeme kararlarını uygulaması ve vergi ödemesini istediği Twitter, 10 milyon kullanıcısını kaybetmemek için Türk yetkililerle görüşecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Twitter heyetinin görüşmeler yapmak üzere Ağustos ayının sonunda Türkiye'ye geleceğini söyledi. Türkiye'nin ofis açması, mahkeme kararlarını uygulaması ve vergi mükellefi olmasını istediği Twitter, 70 milyonluk pazar ve 10 milyon kullanıcısını kaybetmemek için üçüncü defa Türk yetkililerle bir araya gelecek.

ÜÇÜNCÜ GÖRÜŞME YAPILACAK

Türkiye'nin itirazları sonrasında ilk buluşmanın İstanbul'da, ikinci buluşmanın İrlanda'da gerçekleştirildiğini belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan; üçüncü buluşmanın da önümüzdeki ay Türkiye'de gerçekleştirileceğini kaydetti. Geçen ay Twitter ile ilgili toplam 55 mahkeme kararının bulunduğunu, şimdi bu rakamın 80'e çıktığını belirten Bakan Elvan, "Bu 55 kararın hepsini Twitter istisnasız uyguladı. Twitter yöneticileriyle görüşmeler olumlu geçti. Tekrar Türkiye'ye gelmek istiyorlar. Büyük ihtimalle Ağustos ayının son haftasında gelecekler" dedi. Türkçe itiraz sitesinin hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğunu vurgulayan Bakan Elvan, "Türkiye onlar için iyi ve güçlü bir pazar. Onlar da burada olmak istiyor. Burada ofis açılması gibi konular müzakere edilecek. Belki onların da Türkiye'den talepleri olacak" diye konuştu. Twitter'ın Türkiye'de vergi mükellefi olup olmayacağı yolundaki bir soruya da Bakan Elvan, "Bu işi Maliye Bakanlığı bilir" diye cevap verdi.

Buket Güven / Ankara

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...