HP, 6 milyondan fazla ürünün geri çekiyor

HP, 6 milyondan fazla ürünün geri çekiyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Amerikalı bilgisayar üreticisi HP, Amerika ve Kanada'daki 6 milyondan fazla ürününü geri çekme kararı aldı.

HP'nin hamlesi, kullanıcıların emniyeti için kilit önem taşıyor. Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Hewlett-Packard, 6 milyondan fazla dizüstü bilgisayar kablosunu yangınlara, elektrik kaçaklarına, can ve mal kaybına yol açabileceği gerekçesiyle geri çağırdı. şirket, söz konusu kablolarının hepsinin ücretsiz değiştirileceğini duyurdu.
Geri çekim programına dahil olan kabloların kod ismi LS-15 AC…



HP'nin geri çekme kararı aldığı kablolar Hewlett-Packard ve Compaq marka bilgisayarlara ait. nbsp;Söz konusu kablolardan 5.6 milyon adeti Amerika'da, 600.000 adeti ise Kanada'da pazarlanmış. Firmanın verdiği resmi bilgiye göre; LS-15 AC kabloları içeren bilgisayar modelleri; Amerika ve Kanada'da Eylül 2010 ve Ağustos 2012 tarihleri arasında pazarlanmış. nbsp;HP'ye, sorunlu kablolar yüzünden 29 ihbar geldi. Bu ihbarlardan bazılarında, kablolarındaki sorun küçük çaplı yangınlara ve ufak mal kayıplarına neden olmuş durumda.
DONANIM GÜNLÜĞÜ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...