ABD, IŞİD'e bu kez böyle saldıracak

ABD, IŞİD'e bu kez böyle saldıracak

TEKNOLOJİ Haberleri

ABD, havadan saldırılarına devam ettiği IŞİD'e şimdi ordusunda ilk kez kullanacağı 139 milyon dolarlık F-22'leriyle saldıracak.

Radardan kaçmakta usta olan bu avcı uçakları, IŞİD'in hedeflerini yerle bir etti. ABD ordusu, Arap ülkelerinin de desteğiyle Suriye'deki IŞİD'e ait 50 hedefi vurdu.ABD ordusu, Suriye'nin kuzeyinde IŞİD ile El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi'ni jetlerle, Tomahawk füzeleriyle ve insansız hava araçlarıyla vurdu. IŞİD'in kalesi konumundaki Rakka'nın başlıca hedef olduğu operasyonda, Kızıl Deniz ve Basra Körfezi'nin kuzeyindeki Amerikan savaş gemileri kullanıldı. Savaş gemilerinden F-16, F-18 ve F-22 savaş uçakları havalandı. Amerikan basını "yırtıcı kuş" olarak bilinen F-22'lerin ilk kez bir operasyona katıldığını duyurdu. Dünya üzerinde sadece ABD ordusunun sahip olduğu 139 milyon dolarlık F-22'lerin en önemli özelliği radara takılmıyor olması.
ABD, IŞİD'e bu kez böyle saldıracak

ABD'nin Suriye ordusundan gelebilecek olası bir missilemenin önüne geçmek için bu uçakları tercih etmiş olabileceği belirtiliyor. ABD ordusu, IŞİD'e yönelik operasyonunda Tomahawk füzelerini de ilk kez kullandı. Körfez Savaşı'nda sıkça kullanılan bu füzeler, sabit hedefleri vurmaktaki başarısıyla biliniyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...