Bugün hayali bile zor, 10 yıl sonra gerçek olacak!

Bugün hayali bile zor, 10 yıl sonra gerçek olacak!

TEKNOLOJİ Haberleri

Kontakt lenslerle gözümüzü kırparak internete gireceğiz. Arabalar en iyi yolu kendisi bulacak, kıyafetlerimiz tanıdık birini görünce renk değiştirecek.

İnternet her geçen gün daha çok hayatımıza dahil oluyor. Telefonlardan evdeki kombiye kadar her türlü cihazın çalışmasına yönelik işlemin gerçekleştiği internet, her geçen gün daha 'vazgeçilmez' bir hal alıyor. Çok yakında ise bırakın şifre girmeyi, bağlanmayı, bir göz kırpması ile internete girebilmek mümkün olacak. Giydiğimiz kıyafetler renk değiştirecek, arabalarımız kendi yolunu bulacak. Microsoft'un Ortadoğu ve Afrika Ürün Pazarlama Müdürü de olan Futuristler Derneği Başkanı Nuri Çetinkaya, önümüzdeki yıllara damga vuracak teknolojik yenilikleri anlattı. İşte bunlardan bazıları:
- nbsp;GÖZLE İNTERNET: nbsp;Göze takılacak kontakt lenslerle, havadaki manyetik alanı kullanan çipler sayesinde göz kırparak internete bağlanacağız. Bu sayede bir yönetici, dünyanın öbür ucundaki personelinin katıldığı toplantıda ne yaptığını görebilecek. Gözle komut vermek de mümkün olacak. nbsp;
- İNTERNET SU GİBİ: nbsp;Çankaya'nın verdiği bilgiye göre, bugün kullandığımız bir elektriğin nerede üretilip geldiğini düşünmüyor, çeşmeyi açınca su gelsin istiyorsak, bir odaya girdiğimizde de cihazlar bizim dışımızda etkileşip internete bağlanacak. nbsp;
- nbsp;ARKADAŞA GÖRE GİYSİ: nbsp;Giyilebilir teknoloji sınır tanımayacak, modayı da etkileyecek. Hava şartlarına göre ya da bir arkadaşla karşılaşıldığında renk değiştiren ya da kendini haber veren giysiler olacak. Aynı alışveriş merkezinde aynı hobilere sahip, aynı şarkıcıyı seven insanlarda ortak ikonlar görünebilecek.
- nbsp;KENDİ GİDEN ARABA: nbsp;20-25 yıl önce 'uçuk fikir' olarak görülen 'kendi kendine giden araba' gerçek olacak. Bu, araçlara yerleştirilen yapay zeka robotlarla sağlanacak. Aracın üzerindeki sensörler etkileşim sağlayacak, gideceği yola kendisi karar verecek. Gelecekte araba kullanmak tercih dahi edilmeyecek.
- nbsp;EVDE OYUNCAK ÜRETMEK: nbsp;Gelecekte her evde bir 3 boyutlu yazıcı olacak. Diyelim ki bir bisiklet ve oyuncak var istediğimiz. Bunun önce yazılımını ve tasarımını satın alacağız. Yazıcıya basınca istediğimiz şey çıkmış olacak.
Bugün hayali bile zor, 10 yıl sonra gerçek olacak!
MASAL VE FİLMDİ
Gözlerden alınan komutla hareket eden cihazlar, kendi kendine giden otomobiller, geçtiğimiz yılların dizi ya da filmleri arasında yer alıyordu. Bilim adamları ise bugün bu hayali gerçeğe dönüştürüyor. ?Gelecek için çalışanlardan Futuristler Derneği, NASA ile iş birliği yaparak eğitimler verirken, 1 Mart Dünya Gelecek Günü dolayısıyla da bu alanda başarılı olanlara ödül verecek.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...