Xiaomi App Store büyümeye devam ediyor

Xiaomi App Store büyümeye devam ediyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Akıllı telefon üreticilerinde Xiaomi, uygulama marketi olan Xiaomi App Store'un kapılarını daha fazla ülkeye açıyor

Mobil dünyasının en büyük üçüncü akıllı telefon üretici konumuna yükselen Xiaomi, akıllı telefon ve MiPad tablette yer verdiği Xiaomi App Store'un kapılarını daha fazla ülkeye açtı. App Store, Çin'in yanı sıra Hindistan, Hong Kong, Tayvan ve Singapur'da da hizmet vermeye başlayacak. Yine bu ülkelerde bulunan geliştiriciler mağaza için uygulama yazabilecek.

Çin'in en büyük uygulama mağazalarından biri olan Xiaomi App Store ayrıca 10 milyar uygulama indirme rakamına ulaşarak önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı. Geçtiğimiz yıl ekim ayında bu rakam 1 milyar olarak açıklanmıştı.

Uygulama mağazasında ayrıca birkaç ay önce duyurulan MiPad tabletle uyumlu 3.000 uygulama bulunuyor. Xiaomi ocak-ekim döneminde geliştiricilere ödediği paranın ise 60 milyon dolar olduğunu açıkladı. Şu an için günde 50 milyon uygulamanın indirildiği App Store daha geniş pazarlara açılmakla beraber kısa süre içerisinde Android tarafından Google Play'e alternatif en büyük uygulama mağazası olacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...