Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Göktürk-2 uydusu, kutupsal yörüngesinde 2. yılını tamamladı

/ Kaynak: AA
Göktürk-2 uydusu, kutupsal yörüngesinde 2. yılını tamamladı

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde verilen bilgiye göre, Göktürk-2'nin 18 Aralık 2012'de Çin Halk Cumhuriyeti'nden uzaya gönderildiği anımsatıldı.

Genelkurmay Başkanlığı: "Türkiye'nin uzaydaki gözü ve yüksek çözünürlüklü ilk Milli Keşif-Gözetleme Uydusu Göktürk-2, dünya etrafındaki kutupsal yörüngesinde 2. yılını 18 Aralık 2014 tarihi itibarıyla tamamladı"
Türkiye'nin uzaydaki gözü ve yüksek çözünürlüklü ilk Milli Keşif-Gözetleme Uydusu Göktürk-2, dünya etrafındaki kutupsal yörüngesinde 2. yılını 18 Aralık 2014 tarihi itibarıyla tamamladı.
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde verilen bilgiye göre, Göktürk-2'nin 18 Aralık 2012'de Çin Halk Cumhuriyeti'nden uzaya gönderildiği anımsatıldı.
"Türkiye'nin uzaydaki gözü ve yüksek çözünürlüklü ilk Milli Keşif-Gözetleme Uydusu Göktürk-2'nin, dünya etrafındaki kutupsal yörüngesinde 2. yılını 18 Aralık 2014 tarihi itibarıyla tamamladığı" belirtilen bölümde, şunlar kaydedildi:
"İki yıllık süre içerisinde dünyanın çeşitli bölgelerinden görüntüleme yapılarak, yaklaşık 11 milyon kilometrekare genişliğinde bir alan kapsanmıştır.
Kapsanan bu alanın yaklaşık 2 milyon kilometrekare kısmı ise Türkiye'dedir. Bu süreç içerisinde Türk Silahlı Kuvvetlerinden, kamu kurum ve kuruluşları ile üniversitelerden gelen talepler çerçevesinde yaklaşık yarım milyon kilometrekare genişliğindeki görüntü ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır."

TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...