Direksiyondaki erkek daha fazla ceza alıyor

Direksiyondaki erkek daha fazla ceza alıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Erkekler, kadınlara göre daha fazla "hız cezası" alıyor. Erkeklerde yüzde 28 olan "hız cezası" alma oranı, kadınlarda yüzde 6'ya kadar geriliyor

BURCU ÇETİNKAYA
Goodyear, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu toplam 19 Avrupa ülkesinde "sürücülerin yol güvenliğini" ölçen bir araştırma yaptı. Yaşları 16-25 arasında değişen 6800 acemi sürücünün katıldığı anketle çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Araştırmaya göre Türkiye'deki erkeklerin, kadınlara göre "hız cezası alması" daha sık görülüyor. Avrupa Birliği ülkelerinin genelinde erkeklerin yüzde 24'ü, kadınların ise yüzde 18'i ceza alırken; Türkiye'de bu oran erkeklerde yüzde 28, kadınlarda ise yüzde 6 olarak görülüyor. Goodyear EMEA Tüketici Lastikleri Başkan Yardımcısı Olivier Rousseau, "Anketimize göre bütün yaş gruplarındaki erkek sürücüler, kadınlara göre daha fazla riski göze alıyorlar. Erkek çocuklar ve genç erkekler, erken yaşlarda babalarını taklit ediyorlar. Bu sebeple özellikle genç erkek sürücüleri hedefleyen kampanyalar, risk bilincinin artmasına ve yollarda güvenliğin desteklenmesine katkıda bulunabilir" yorumunda bulundu. Araştırmaya göre lastik bakımı konusunda da cinsiyetler arasında oldukça büyük farklılıklar bulunuyor. Kadınların yüzde 20'si patlak lastiği değiştirme konusunda kendilerine güvenmezken, bu oran erkeklerde sadece yüzde 2. Ayrıca erkekler kötü hava şartlarında kadınlara oranla sürüşlerine daha fazla güveniyorlar.
Direksiyondaki erkek daha fazla ceza alıyor

Yeni Passat ailesi genişliyor
Volkswagen Binek Araç, "Yeni Passat" model ailesinin "DSG şanzımanlı" seçeneklerinin satışına başladı. Performans artırıcı, otomatikleştirilmiş manuel şanzıman sistemine sahip Yeni Passat, 1.4 litre TSI motor ve 125 beygir gücü ile 84 bin 100 TL'den başlayan fiyatlarla sunuluyor. Yeni Passat'ın sedan versiyonu; Trendline, Comfortline ve Highline donanım seviyeleriyle alınabiliyor. Sedan seçeneğinde ayrıca, aynı motorun 150 PS güç üreten versiyonu da mevcut. Yeni Passat'ın 125 PS güç üreten seçeneği, 100 km hıza 9.7 saniyede ulaşıyor. 100 km mesafede ise ortalama 5.1 litre yakıt tüketimine sahip... 150 PS güce sahip versiyon ise 100 km hıza 8.4 saniyede çıkıyor.
Direksiyondaki erkek daha fazla ceza alıyor

Beş yıldızlı Espace
Yeni Renault Espace, bağımsız bir güvenlik değerlendirme kuruluşu olan Euro NCAP'ten beş yıldız aldı. Yüzde 81'lik skor, Ocak 2015'te yürürlüğe giren daha sıkı kriterlere rağmen elde edildi. Bu açıdan yeni Espace, pasif güvenlik alanında Renault'nun sahip olduğu uzmanlığı ispatladı. Espace, aktif güvenliğe büyük katkı sağlayan çok çeşitli sürücü uyarısı ve yolcu koruma teknolojileri ile dikkat çekiyor.
Direksiyondaki erkek daha fazla ceza alıyor

Mazda'nın ilk küçük SUV'u geliyor

Mazda, 22-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek, Türkiye'nin en büyük otomobil fuarı Auto Show 2015'de yepyeni CX-3 modelinin Türkiye prömiyerine hazırlanıyor. Los Angeles Otomobil Fuarında dünya çapında görücüye çıkan ve büyük ilgi gören Mazda CX-3, Mazda'nın ilk küçük SUV'si olma özelliğini taşıyor. Yeni Mazda CX-3, yüksek tasarım kalitesinin ödüllendirildiği Red Dot Tasarım Ödülü'nü de kazanmıştı. Şehir içinde kullanmak ve şehir dışında dolaşmak için ideal olan araç; müzik, telefon, uydu navigasyon ve otomobil ayarlarının kontrolünü parmakların ucuna kadar getiriyor.
Direksiyondaki erkek daha fazla ceza alıyor

Peugeot'nun yenisi 308 R Hybrid
Peugeot Sport, yeni bir elektrikli-benzinli hibrit motor geliştirdi. 500 beygir motor gücü ve dört çekiş özelliği ile Peugeot 308 R Hybrid, segmentinin sınırlarını zorluyor. Aracın azami hızı, elektronik olarak 250 km ile sınırlandırıldı. 0 -100 km hızlanmasını sadece 4.0 saniyede tamamlayan araç, 1000 metre mesafeyi 22 saniyede kat ediyor. Bunlara rağmen C02 emisyonu da 70 gram/km ile sınırlı...

Direksiyondaki erkek daha fazla ceza alıyor

SEAT'TAN YENİ ALHAMBRA DAHA İDDİALI
Türkiye'de 2015 senesinin ikinci yarısında satışa sunulması planlanan Seat Alhambra; 1.4 TSI motor ve 150 hp güç seçeneğiyle alınabilecek. İnovasyon, kullanım rahatlığı ve güvenlik öğelerinin temel alındığı yeni nesil Alhambra; aktif bir hayat tarzı için ideal model haline geliyor. Düşük yakıt tüketimi ve emisyon değerleriyle de verimliliği artan Alhambra; sahip olduğu yeni teknolojiler sayesinde dinamik sürüş keyfiyle konforun birleşimini sunuyor. Yeni Euro 6 motora sahip Alhambra, çift kavramalı otomatik şanzımana sahip.
Direksiyondaki erkek daha fazla ceza alıyor

50 MİLYON ADET JANT ÜRETİLDİ
Maxion İnci Çelik Jant Üretim Tesislerinde, kuruluşunun 23'üncü yılında 50 milyonuncu jant üretildi. Maxion Wheels Grubu ile İnci Holding ortaklığının Manisa'daki tesisi, binek ve hafif ticari araçlar için 1992'den bu yana jant üretimi yapıyor. 37 bin metrekarelik fabrika; yılda 4 milyon 700 bin adet üretim kapasitesiyle Türkiye'nin en büyüğü konumunda. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim, "En prestijli otomobil markalarına tedarik ettiğimiz 50 milyon jant, dünyanın dört bir tarafında. Audi, Bentley, Jaguar, Volvo, Ford, Honda, Volkswagen, Toyota, Mercedes, Hyundai, Renault gibi küresel müşterilerimiz var" dedi.












UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...