Galaxy S6 Edge arayanı renginden tanıyor

Galaxy S6 Edge arayanı renginden tanıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Kavisli özelliği sayesinde Samsung Galaxy Edge kullanıcıları 5 kişiye kadar renk tonu atayabiliyor.

ÖMER TEMÜR
Akıllı telefon pazarı doyma noktasına geldi. Telefonlarda artık tüketiciyi yakalayan rekabette öne çıkıyor. Geliştirdiği modellerde odağına tüketiciye koyan Samsung yeni modeli Galaxy S6 Edge'te kullanıcılara alışık olmadığı bir deneyim sunuyor. Kavisli özelliği sayesinde Samsung Galaxy Edge kullanıcıları 5 kişiye kadar renk tonu atayabiliyor. Yani kullanıcıların telefonlarını sessize ve titreşime almasına gerek kalmıyor. Telefonu ters çevirip bıraktığınızda 5 kişiden biri sizi aradığında kavisli kısımda kırmızı, sarı, mavi, hangi rengi atadığıysanız o yanıyor. Patronunuzu kırmızı kodladıysanız aradığında kırmızı, eşinizi sarı kodladıysanız sarı renk yanıp sönüyor. nbsp;
YATAĞIN BAŞUCUNDA YERİNİ ALDI
Samsung, Galaxy S6 Edge'in kavisli özelliğinden oldukça yararlanmış. Kavis sayesinde kullanıcılar ekranın tamamını kullanmadan gerekli bilgiye telefonun yan tarafında ulaşılabiliyor. SMS'leri, Facebook bildirimlerini, saati rahatlıkla görebiliyor. Ayrıca SMS'leri okumak için ekrana dokunmaya da gerek kalmıyor. Mesajlar sıralı olarak akıyor. Edge kavisli özelliğiyle aynı zamanda bir aksesuar gibi de kullanılabiliyor. Gece karanlığında saate bakmak istediğinizde başınızı sağ tarafa çevirmeniz yeterli. Yani kolunuzu yataktan bile çıkarmadan saatin kaç olduğunu görebiliyorsunuz. Telefonun iki tarafı kavisli olmasına rağmen ancak bu özellik sağ veya sol taraftan sadece biri için kullanılabiliyor.
BİR ÇERÇEVE 50 DAKİKADA ÜRETİLİYOR nbsp;
Kavisli ekran için 800 derecelik bir ısıya ihtiyacı var. Ekrana eğimi vermek yeterli değil. Aynı zamanda dokunmatik olması gerekiyor. Bu Samsung'un inovasyondaki gücünü gösteriyor. Ayrıca telefonun çerçevesinde yatçılıkta, dağ bisikletlerinde, uçak teknolojisinde kullanılan alüminyum kullanılıyor. Şuan cep telefonlarında kullanılanlardan 1,5 kat daha dayanıklı. Hem hafif hem de dayanıklı. Ekran ve çerçeve işçilik olarak benzersiz bir şekilde bir araya getirilmiş. Sadece tek bir çerçevenin üretimi 50 dakika sürüyor. Samsung'un Ar-Ge'ye harcadığı para ise günlük 40 milyon dolar. Samsung'ta 300 bin çalışanın 75 bini Ar-Ge biriminde. Yani her gün yeni bir ürün için güne başlıyorlar.
Galaxy S6 Edge arayanı renginden tanıyor

10 dakika şarj ile 4 saat
Telefonlarda batarya süresi çok önemli. Bataryayı büyütmenin sınırı yok ama bu defa telefonun ebadı da büyüyor. Samsung pili büyütmek yerine kullanım süresini artırmayı tercih etmiş. Bunu ise donanım özellikleri ile sağlamış. Samsung cihazlarında kendi ürettiği Exynos işlemciyi kullanıyor. Exynos yüzde 30 nbsp;daha hız ve yüzde 20'de enerji tasarrufu sağlıyor. Ayrıca DDR 4 Ram kullanılıyor. Daha hızlı ancak daha az enerji harcıyor. Galaxy S6 modellerinde acil durumlar için ultra güç tasarruf modu da bulunduruyor. Bataryan yüzde 10'a düştüğünde telefon ekranını otomatik olarak karartıyor. Mesajlaşma, çağrı gibi sadece iletişim kanallarını açık tutuyor. Bu mod sayesinde kullanıcılar 24 saat telefonu kullanma imkanı buluyor. Diğer taraftan da Galaxy S6 10 dakikada 4 saat şarj süresi sunuyor. Evden çıkana kadar şarja tutsan hayat kurtarıyor. nbsp;





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...