Android kullanıcılarını bekleyen büyük tehlike

Android kullanıcılarını bekleyen büyük tehlike

TEKNOLOJİ Haberleri

Android kullanıcıları tehlikede! Gelen bilgilere göre Android cihazları basit bir MMS mesajıyla ele geçirilebiliyor.

Chip.com.tr'nin haberine göre, Güvenlik araştırmacıları, Android'li telefonunuzun kolayca ele geçmesine olanak tanıyan bir açık buldular. Bu tür haberlerde genellikle telefonunuza bir uygulama indirmeniz gerektiğinden bahsedilir, ancak bu ciddi görünen açıkta uygulama indirmenize bile gerek olmuyor.


Zimperium'dan güvenlik uzmanı Joshua Drake'e göre açıktan faydalanmak için hacker'ın özel, zararlı içeren bir videoyu MMS yoluyla size göndermesi yeterli oluyor. Kullandığınız mesajlaşma uygulamasına bağlı olarak zararlı, hemen aktif hale gelebiliyor. Örneğin Hangouts, videoyu hemen işleyip, izleme olanağı tanıdığı için açık hızla etkinleşebiliyor. "Stok" yani telefonunuzla gelen varsayılan mesajlaşma uygulamalarının çoğunda ise mesajı açmanız ve videoyu başlatmanız gerekiyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...