Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Facebook'tan videolar için yeni uygulama

Facebook'tan videolar için yeni uygulama

TEKNOLOJİ Haberleri

Sanal gerçeklik teknolojisini mobil cihazlara taşımak isteyen Facebook, söylentilere göre 360 derece videolar için yeni bir uygulama üzerinde çalışıyor.

Sanal Gerçeklik (Virtual Reality, VR) teknolojisi ile ilgili çalışmalarına hızla devam eden Facebook, bu sefer de bu teknolojiyi mobil cihazlara taşımak istiyor. The Wall Street Journal'ın haberine göre Facebook, bu sefer 360-derece videoların esas alındığı yeni bir uygulama üzerinde çalışıyor.

Habere göre henüz test aşamasında olan bu uygulama ile, 360-derece (spherical) olarak çekilen videolar, kullanıcıların telefonlarını sağa, sola, yukarıya ve aşağıya çevirme hareketleri ile izleyebilmelerini sağlayacak. Ayrıca uygulama hem iOShem de Android platformlarda kullanılabilecek.

Yeni uygulamanın kullanıcılara sunduğu 360 derece video deneyiminin Sanal Gerçeklik deneyimini tam karşılamadığını belirtmekte de fayda var. Zira mobilcihazlar üzerinden sağlanan görüntülerin (en azından şimdilik) bir Oculus Rift kadar gerçekçi olamayacağı aşikar.

Bir sonraki aşamalarının Sanal Gerçeklik (VR) ve Arttırılmış Gerçeklik (AR) teknolojisi olduğunu birçok kez dile getiren Facebook'un, bu uygulama ile mobil cihazları da sisteme entegre etmek istediği görülüyor. Henüz test aşamasında olan uygulamanın ne zaman kullanıma sunulacağı ise belli değil.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...