Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Twitter 'düzenle' seçeneğini erteledi

Twitter 'düzenle' seçeneğini erteledi

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter düzenleme seçeneği ile ilgili yaptığı çalışmaları rafa kaldırdığını duyurdu.

Twitter'ın düzenleme seçeneği ile ilgili yaptığı çalışma ertelendi. Twitter çalışanları bu konudaki girişimlerini erteleyerek başka projelere ağırlık mı verecek?


Şirketin yöneticilerinden Kevin Weil, katıldığı bir konferansta, atılan tweet'leri sonradan değiştirmemize yarayacak edit özelliğini Twitter'a entegre etmenin kolay olmadığını söyledi. Twitter'a edit özelliğinin gelip gelmeyeceği soruları üzerine bunun teknik olarak zor olmadığı cevabını veren Kevin Weil, zorluğun daha sonra başkası tarafından paylaşılmış ya da başka bir konumda embed edilmiş bir tweet'in değiştirilmesiyle ortaya çıktığını ifade etti. Weil söylediklerinde haklı çünkü başka bir yerde bir makalenin içine gömülmüş bir tweet'in sonradan değiştirilmesi durumunda ortaya ciddi sorunlar çıkabilir.

Twitter 'düzenle' seçeneğini erteledi


BİR SÜRE DAHA ESKİ SİSTEMLE DEVAM
Tweet'in değiştirilmesiyle; tweet'in ilk haliyle alıntı yapan kullanıcı, paylaşmak istediği mesajın tamamen tersini iddia ediyormuş gibi bir duruma düşebilir. Hatta bu kasıtlı olarak bile kötü niyetle kullanılabilir. İşin içine bir de fotoğraf ve video girdiğinde durum daha da zorlaşabilir. O yüzden Twitter'a bir şey yazmadan önce imla hatası yapıp yapmadığımızı bir süre daha kontrol edeceğiz gibi görünüyor.
Bu sıkıntıların üstesinden gelmeleri gerektiğini vurgulayan Weil, sanal gerçeklikle ilgili bir soruya ise Twitter'ın daha ziyade nesnelerin interneti konseptiyle ilgilendiği cevabını veriyor. Bağlı ev konseptinin bir parçası olarak belki yakın gelecekte sadece bir tweet atarak evdeki cihazları kontrol edebiliriz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...