Samsung'dan Apple'a 'alaycı' reklam

Samsung'dan Apple'a 'alaycı' reklam

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple ürünlerine sıklıkla gönderme yapan Koreli teknoloji devi Samsung, yayınladığı yeni reklam filminde yine iPhone kullanıcılarıyla dalga geçti.

Son dönemde uyguladığı agresif reklam stratejisiyle Apple ürünlerine sıklıkla gönderme yapan Koreli teknoloji devi Samsung, yayınladığı yeni reklam filminde yine iPhone kullanıcılarıyla dalga geçti. Bugüne kadar yayınladığı birçok reklam filminde nbsp; Apple ürünlerini kullanan kişileri demode olarak gösteren ve mizahi yollarla en büyük rakibine göndermede bulunan Samsung, geçtiğimiz aylarda TV kanallarında boy gösteren diğer reklamlarında da iPhone kullanıcılarıyla dalga geçme yoluna gitmişti. İzlanda pazarı için hazırlanan reklam filminde Apple kullanıcısını canlandıran ve elinde iPhone'u sembolize eden bir elma tutan karakterin, telefon olarak kullanmaya çalıştığı elma ile istediklerini yapamayıp, umutsuzluğa düştüğü görünüyor. Bir sonraki sahnede elinde bir Galaxy S4 ile ortaya çıkan kişi, bir takım ninja giysili karakter ile beraber dans etmeye başlıyor.
APPLE'IN BAŞI NOKIA İLE DE DERTTE
nbsp;Rekabetin en çetin şekilde yaşandığı teknoloji pazarında Apple'ın başı sadece Samsung ile dertte değil. Geçtiğimiz Haziran ayında Finlandiyalı cep telefonu üreticisi Nokia'nın da agresif reklam politikasından nasibini alan iPhone kullanıcıları, bu filmde zombi olarak gösterilmiş ve söz konusu reklam filmi sosyal medyada uzun bir süre 'Apple vs. Nokia' tartışmalarının odağına yerleşmişti. nbsp;
nbsp;iPhone kamerasının flaş'ının yetersizliğine gönderme yapılan Nokia'nın bu reklam filminde, flaş ile fotoğrafı çekilen herkesin zombiye dönüştüğü vurgulanmış, hatta Lumia 925 için; "Her ışıkta en iyi fotoğrafları çekebilirsin. Hatta flaş olmadan" gibi iddialı bir metin de kullanılmıştı.
Bu üç teknoloji devi arasında yaşanan vahşi rekabetin en çok akıllı telefon kullanıcılarına yaradığını söylemek mümkün. Ayrıca, Apple'ın kendisi hakkında yayınlanan bu tarz reklamlara ilerleyen günlerde ne gibi bir cevap vereceği ise merak konusu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...