'14 yıllık profesyonel iş hayatımı bıraktım ve dünyayı geziyorum'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'14 yıllık profesyonel iş hayatımı bıraktım ve dünyayı geziyorum'

YAŞAM Haberleri  / AA

Türk gezgin Kaya, "Kırklı yaşların ortasındayken 14 yıllık profesyonel iş hayatımı geride bıraktım ve 6 yıldır aralıksız geziyorum." dedi.

AA muhabirine konuşan Türk gezgin Kemal Kaya, "Kırklı yaşların ortasındayken 14 yıllık profesyonel iş hayatımı geride bıraktım ve İngilizce öğrenmek için yurt dışına çıktım. 6 yıldır aralıksız geziyorum." dedi.

Asıl mesleği veterinerlik olan Kaya, aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Bilgi Yönetimi bölümünü bitirdiğini ve Maltepe Üniversitesinde marka yönetimi alanında master yaptığını belirtti.

"Yola karşı olan tutkum beni seyahate itti"

Kaya, "Tek yön bir bilet alarak Ağustos 2010'da kendimi Tayland’a attım. Hayatımın en uzun bir aylık tatilinden sonra, dil eğitimi için Yeni Zelanda’ya geçtim. Tek başına çıktığım bu seyahatte 11 ülke ve 250’den fazla şehri ziyaret edeceğimi ve 70 bin kilometreden fazla yol aşacağımı bilmiyordum." şeklinde konuştu.

Kaya, "Hayatım dil eğitimi için çıktığım 22 aylık geziden sonra değişmişti. Eve döndüğümde bunun adı dönüş değil molaydı. Bir süre bloğumla ilgilenip, yazmakla vakit geçirdim. Sonrasında seyahat etmeye devam ettim. Ben dünya turu yapmak için ülkeden ayrılmamıştım. Dil eğitimi için gitmiştim ama yola karşı olan tutkum beni seyahate itti ve ben de tercihimi yolda olmaktan yana kullandım.” dedi.

"Seyahat etmek benim için bir tutku"

Seyahat etmenin kendisi için tutku olduğunu dile getiren Kaya, "Keşfetmeyi, deneyimlemeyi, fotoğraflayıp yazmayı ve paylaşmayı seviyorum. Dünyadaki kültürlerin farklı ritimlerini yakalamak, ilginç geleneklerine şahit olmak, farklı bakış açıları ve fikirleri anlamak, sonu gelmez bu kaynak karşısında heyecan duymak ve ilham almak hayatıma anlam katıyor." ifadelerini kullandı.

Seyahat etmenin hayatını oldukça etkilediğine dikkati çeken Kaya, “Farklı ülkeleri ve kültürleri tanıyarak oradan edinilen bilgilerle ülkeme döndüğümde daha barışçıl, farklılıklara saygılı, ötekini anlayan, daha oluşturucu ve esnek biri olduğuma inanıyorum. Bunun için hayatımın sonuna kadar gezip yazacağımı biliyorum." dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...