En iyi ayakkabı çıplak ayaktır!

A -
A +

Bebekler için en sağlıklı ilk adım ayakkabısı hangisidir? Bebekler için en iyi ayakkabı çıplak ayaktır... Yanlış okumadınız evet ayak sağlığı açısından çıplak ayaktan daha güzeli yoktur. Çocukların ayaklarının özel ayakkabılarla desteklenmesi gerektiği yönündeki yaygın inanış halen devam ediyor. Oysa bu inanış en basit ifadesi ile yanlış bir inanıştır. Tam tersine, araştırmalar bizzat ayakkabıların bazı problemlere neden olabileceğini ortaya koymuştur.

Anne-babaların, küçük çocuklara ayakkabı giydirilmesindeki esas amacın sadece sıcak tutmak ve ayaklarına batabilecek şeylerden korumak olduğunu anlamaları önemlidir. Çocukların kemikleri, eklemleri ve bağları, hareketlerini rahat yapabilmeleri için gerekli desteği sağlar.Bebekler için en iyi ayakkabı çıplak ayak olmakla birlikte, estetik amaçlarla veya ayaklarını sıcak tutmak için çorap veya patik giydirilebilir.Yeni yeni ayağa kalkmaya ve yürümeye başlayan bebekler için de en iyisi çıplak ayaktır, ancak elbette evde ve güvende oldukları sürece. Ayakkabılar, sadece soğuk havada dışarı çıkarken veya çocuk ayağına batabilecek şeylerin olduğu yerlere basacaksa gerekli olacaktır. Yüksek boğazlı ayakkabıların tek avantajı ise çocuğun ayağından çıkma ihtimalinin daha düşük olmasıdır.Çocuklar son derece hızlı büyüdüklerinden birkaç haftada bir ayakkabılarının kontrol edilmesi gereklidir. Ayakkabının dar gelip gelmediği çocuk ayakta dururken kontrol edilmelidir. Ayakların ön tarafına özellikle dikkat ederek, parmak uçları ile ayakkabı burnu arasında yeterince boşluk olup olmadığına bakılmalıdır. Yaklaşık olarak başparmağın eni kadar boşluk olması yeterlidir. Ayrıca yanlardan da çocuğun ayağını sıkmamasına dikkat edilmelidir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.