Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kayıp Malezya uçağı hakkında flaş gelişme

/ Kaynak: AA
Kayıp Malezya uçağı hakkında flaş gelişme

DÜNYA Haberleri  / AA

Bir haftadır kayıp olan Malezya yolcu uçağının, rotasından çok farklı bir yönde ilerlediğine dair görüş giderek kuvvetleniyor.

Olayla ilgili incelemeye yakın kaynakların Reuters'a verdiği bilgiye göre, taşıdığı 239 kişiyle birlikte kaybolan MH370 sefer sayılı uçak, en son Malay Yarımadası'ndan Andaman Adaları'na doğru giderken tespit edildi.

İsimlerinin gizli tutulması kaydıyla ajansa konuşan iki kaynak, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan Çin'in başkenti Pekin'e gitmesi gereken uçağın askeri radarlar tarafından son olarak tespit edildiği sırada, yön bulma noktalarını takip ederek rota belirlediğini belirtti. Kaynaklar, bunun da uçağın havacılık eğitimi alan biri tarafından uçurulduğu anlamına geldiğini söyledi.

Malezyalı üst düzey bir polis yetkilisi ise Reuters'a yaptığı açıklamada, sabotaj ve uçak kaçırma ihtimalleri üzerinde durduklarını söyledi.

Kaynaklar, yeni bulgular ışığında yapılan çok uluslu arama çalışmalarının Andaman Denizi ve Hint Okyanusu'na kaydırıldığını ifade etti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...